«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Scoala de vara privind dreptul intreprinderilor cooperative

Postata in: Oportunitati
Data: 2015-06-04

Universitatea din Helsinki organizeaza in perioada 4-20 august 2015 o Scoala de Vara dedicata studierii aspectelor legale privind intreprinderile cooperative.

Drept intreprinderelor cooperative este rareori parte din programele de predare in cadrul universitatilor de drept, chiar daca aproximativ un miliard de membri din intreaga lume sunt implicati in aceasta forma speciala de intreprindere, cu un impact economic si social semnificativ. Rezistenta constanta a cooperativelor in fata crizei economice si cresterea gradului de constientizare asupra dezvoltarii durabile trebuie sa fie, de asemenea, abordate in cadrul programelor de formare.

Scoala de Vara are loc in contextul initiativelor derulate prin instrumente guvernamentale internationale si de catre Alianta Internatioana a Cooperativelor Blueprint pentru Deceniului 2011-2020.

Acest curs are drept scop dezvoltarea cunostintelor cu privire la factorii care determina legea co-operative. Termenul "dreptul cooperativelor" include, de asemenea, alte domenii de drept ce au un impact asupra structurii si activitatii cooperativelor, cum ar fi dreptul muncii, dreptul fiscal, dreptul concurentei si a standardelor de contabilitate, precum si legiferare si punerea in aplicare de proceduri.


Cursul este coordonat de Dr. Hagen Henry, director de cercetare si Profesor adjunct, Universitatea din Helsinki Institutul Ruralia; Dr Eliisa Troberg si Pekka Hytinkoski, E-learning coordonator, pekka.hytinkoski(at)helsinki.fi

Mai multe informatii sunt disponibile aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile