«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

O revolutie statistica asupra datelor statistice privind cel de-al treilea sector are loc in Europa

Postata in: Stiri externe
Data: 2015-06-09

In data de 1 iunie 2015 a avut loc o conferinta cu privire la colectarea de date empirice privind al treilea sector, in cadrul proiectului Impactul celui de-al Treilea Sector. Un obiectiv central al proiectului Impactul Sectorului al Treilea este de a dezvolta capacitatea agențiilor naționale de statistică pentru a genera date empirice credibile cu privire al treilea sector. După publicarea unei definiții acceptate prin consens a termenului “al treilea sector”, în luna decembrie, o componenta importanta este capacitatea agențiilor de statistică de a pune în aplicare sisteme de colectare de date care să cuprindă activitatea sector al treilea și impactul acesteia. In acest sens, STI și Directoratul General pentru Cercetare si Inovare din cadrul Uniunii Europene au co-găzduit eveniment "Punerea celui de-al treilea sector pe harta statistică a Europei".

Reprezentanții Consiliului Economic și Social European, Organizației Internaționale a Muncii, Direcţiei Generale pentru Educatie si Cultura (EAC), Directiei Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune (EMPL) si a Directiei Generale privind Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri (GROW), ai institutelor de statistică din nouă țări europene, și cercetători de la opt universități europene sau institute de cercetare implicate în proiect au participat la aceasta conferinta la Bruxelles in data de 1 iunie 2015. Rezultatul a depășit toate așteptările: "O revolutie linistita este în curs de desfășurare în agențiile de statistica europene în ceea ce privește reprezentarea organizațiilor și a activitatii individuale realizate sub umbrela celui de+al treilea sector", a afirmat cercetatororul TSI Lester M. Salamon de la Școala Johns Hopkins de Studii Internaționale Avansate, din cadrul Centrului Bologna.

Obiectivul general al acestei conferințe a fost rezumat de catre Ariane Rodert, vice-presedinte al Comisiei pentru ceteteni, in cadrul Comitetului Economic si Social European: "Cel de-al treilea sector a fost invizibil în statisticile europene pentru prea mult timp. Acum este timpul pentru a aduce acest sector al cetățeanilor la vedere, astfel încât să putem înțelege mai bine contribuțiile sale importante și să utilizam mai bine resursele existente. "

Textul integral al articolului este disponibil aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile