«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Targul Bursa Binelui va avea loc in data de 10 iulie, cu ocazia Zilei Internationale a Cooperativelor si Cooperatiei mestesugaresti

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2015-07-10

Bursa Binelui, singura platforma online unde donatiile sunt necomisionate, organizeaza Targul Bursa Binelui cu ocazia Zilei Internationale a Cooperativelor si Cooperatiei mestesugaresti. Targul va avea loc in data de 10 iulie, la cafeneaua The Institute (Stirbei Voda 104-106), intre orele 16.00 si 21.00.
 
Bursa Binelui este o platforma care aduce impreuna organizatiile care au nevoie de sprijin pentru a-si desfasura proiectele si oamenii care vor sa investeasca in faptele bune din comunitatea lor. Targul Bursa Binelui este printre primele manifestari ale proiectului care depaseste zona online si isi propune sa creeze un prilej de intalnire intre actorii platformei .
 
Organizatiile care vor participa sunt Atelier Simplus / Asociatia ALIAT, Taca Paca/ Cohn and Jansen JWT pentru Asociatia Hercules, Fundatia Motivation - Atelierul de Terapie Ocupationala, Brutaria CONCORDIA, remesh/ Ateliere Fara Frontiere, Wunderkraft, Mesteshukar ButiQ, Lumina pentru Romania - Asociatia Free Miorita, Touched Collection, Atelierul de Panza / ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila, Merci Charity Boutique si Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23”.
 

 • Atelier Simplus va prezenta jucariile Lili si Lulu, nascute din dorinta de a crea un mediu de lucru stabil pentru persoanele angajate, someri de lunga durata care nu reuseau sa se integreze pe piata muncii.
 • Taca Paca va pune la vanzare jucarii facute din cartoane, pet-uri si tevi, al caror pret se transforma in fonduri pentru a oferi jucarii adevarate copiilor din familiile defavorizate.
 • Fundatia Motivation va expune obiecte realizate in cadrul atelierului de terapie ocupationala de catre tineri cu dizabilitati, cu varste intre 16 si 27 de ani, indrumati de catre terapeuti.
 • Brutaria CONCORDIA va vinde produse de panificatie, realizate de tineri aflati in dificultate si care sunt incurajati sa urmeze cursurile de brutar/patiser ale Scolii de Meserii CONCORDIA.
 • remesh va prezenta sacose, genti si accesorii unice realizate din deseuri publicitare stradale de catre persoane dezavantajate.
 • Wunderkraft va expune obiecte pentru femei, barbati si copii, produse de casa si gradina si obiecte artizanale realizate prin tehnici de reciclare creativa.
 • Mesteshukar ButiQ va propune colectii in serie mica sau unicat care imbina mestesugul traditional rom cu designul modern.
 • Asociatia Free Miorita va expune si va vinde fotografii din cadrul campaniei „Lumina pentru Romania” realizate de Andrei Becheru, becuri opait, tricouri din campania „Lumina pentru Romania” si autocolante Free Miorita.
 • Touched Collection va prezenta bijuterii create de mame aflate in dificultate, victime ale violentei domestice sau a traficului de persoane.
 • Atelierul de Panza va vinde sacose din bumbac cu imprimeurile Atelierului si sacose realizate din textile reciclate.
 • Merci Charity Boutique va fi prezent cu accesorii si obiecte vestimentare.
 • Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” va expune obiecte din ceramica si emailate.

 
Ziua Internationala a Cooperativelor si Cooperatiei Mestesugaresti a fost prima data sarbatorita in 1994, cand a fost recunoscut rolul cooperativelor ca factor indispensabil al dezvoltarii economice si sociale. In fiecare an, prima sambata din luna iulie este dedicata Zilei Internationale a Cooperativelor si Cooperatiei Mestesugaresti.

Sursa: http://www.institute.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile