«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Reforma sanatatii si a sistemului de asigurari de sanatate - o oportunitate pentru economia sociala

Postata in: Noutati legislative
Data: 2011-11-21

Presedintia Romaniei a publicat in 15 noiembrie draftul Proiectului de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania, care va modifica radical arhitectura sistemului sanitar din Romania.

"Vom defini un pachet de baza revizuit, pentru a exclude acoperirea unor servicii medicale costisitoare neesentiale, pachet care va fi implementat anul viitor - luna martie 2012, cu asistenta tehnica acordata prin proiectele finantate de Banca Mondiala. Serviciile care depasesc sfera de acoperire de baza vor fi furnizate prin asigurarea medicala suplimentara, inclusiv cea privata" - au declarat oficialii de la Guvernul Romaniei in data de 14.09.2011.

Aceasta este o mare oportunitate pentru societatile private de asigurari. Din pacate, in Romania nu exista inca societati mutuale - societati de asigurare private non-profit.

Din acest motiv, Institutul de Economie Sociala impreuna cu partenerii sai, UNCAR si Federatia CARP Omenia, va incerca sa duca o campanie pentru dezvoltatea societatilor mutuale de asigurari de sanatata in Romnania, in scurtul ragaz ramas pana la implementarea acestei reforme. Aceasta este una dintre putinele solutii care pot fi aplicate, dat fiind faptul ca legea va lovi dramatic categoriile defavorizate si cele cu venituri mici din Romania.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile