«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Mai multa flexibilitate in folosirea fondurilor de dezvoltare rurala 2007 - 2013

Postata in: Stiri externe
Data: 2015-08-17

Statele membre beneficiaza, incepand cu data de 11 august 2015, de mai multa flexibilitate in cheltuirea fondurilor de dezvoltare rurala 2007 - 2013.    

 Un nou Regulament-delegat al Comisiei permite statelor membre sa transfere 5% din aceste fonduri catre o alta axa prevazuta in Programul de dezvoltare rurala, fata de doar 3% cat era posibil pana acum. Totodata, perioada in care statele membre trebuie sa notifice acest lucru Comisiei a fost extinsa pana la sfarsitul lunii septembrie.
Prin aceasta masura suplimentara de flexibilitate, statele membre au posibilitatea de a transfera fonduri alocate anterior unor masuri neperformante, si care au fost folosite doar partial, catre alte prioritati, in prezent sub-finantate.   
   
   
Context:
Decizia a fost adoptata ca raspuns la solicitarile venite din partea statelor membre, ingrijorate ca fondurile alocate in perioada 2007 -2013 ramase necheltuite vor fi dezangajate la finalul acestui an.
Comisia Europeana a adoptat noul regulament-delegat la inceputul lunii iunie. Cele doua luni in care Parlamentul European sau Consiliul UE puteau face comentarii asupra lui au expirat si noile norme au intrat in vigoare, ele fiind publicate in Jurnalul Oficial in data de 8 august.   
   

Sursa: Reprezentanta Comiei Europene la Bucuresti

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile