«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Atelierul EcoSocial Mestesug Lunca lanseaza un nou magazin online: www.ecosocialmestesug.ro

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2015-10-30

Atelierul social de impletit papura, EcoSocial MESTESUG, lanseaza site-ul www.ecosocialmestesug.ro, care integreaza un magazin online, prin intermediul caruia produsele realizate manual din papura impletita ajung mai aproape de potentialii clienti.

Lansarea site-ului www.ecosocialmestesug.ro vine ca urmare a inceperii activitatii in cadrul atelierului, in vara lui 2015, cand 5 persoane apartinand grupurilor vulnerabile economic si social din localitate au inceput productia in cadrul noului atelier.


Noul site mai cuprinde informatii despre atelier, descrierea proiectulului in cadrul caruia a fost infiintat si informatii despre economie sociala. In momentul de fata, produsele realizate din papura impletita manual sunt:

    Cosuri
    Cutii
    Genti
    Suveniruri
    Obiecte decorative

Din reziduurile de stuf si papura se produc apoi brichete pentru centrale termice si sobe. Astfel, atelierul raspunde unei nevoi tot mai accentuate a pietei, si anume, ofera alternative ecologice pentru combustibilii clasici care sunt tot mai costisitori.
EcoSocial MESTESUG este o intreprindere sociala care isi propune revigorarea mestesugurilor traditionale din Delta Dunarii, oferind o utilitate practica celor mai mari resurse regenerabile de aici: stuful si papura.

In satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos au fost instruite si certificate in mestesugul ”impletirii papurei”, 12 persoane din comunitate care fac parte din grupuri vulnerabile, respectiv femei in situatii de risc si persoane care locuiesc in comunitati izolate, cu scopul de a le oferi oportunitati de integrare pe piata muncii.

Cinci dintre acestea, au fost angajate in cadrul noului atelier, EcoSocial Mestesug. EcoSocial Mestesug reprezinta primul atelier de confectionare a produselor din papura din Sudul Deltei Dunarii si poate constitui un centru important de resurse umane si materiale.

Sprijina economia sociala!

Asociatia EcoSocial Mestesug Lunca este o intreprindere sociala infiintata in cadrul proiectului Solutii integrate pentru probleme sociale si de mediu, initiat si derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis in parteneriat cu Primaria Ceamurlia de Jos, Asociatia Letea in UNESCO, Primaria Comunei Tarcau si Asociatia Partener pentru Tine din Merisani. In cadrul proiectului au fost infiintate 5 intreprinderi sociale, ce adopta modelul economiei sociale, integrand persoane vulnerabile in ateliere de mestesuguri si de valorificare a deseurilor. Proiectul este cofinantat din fondul social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: Mihaela Feodorov, 0784 171 271, office@eco-social.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile