«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

35 de locuri de munca create in 5 intreprinderi sociale din Bucuresti, Ilfov si Arges

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2015-12-02

In trei orase din tara au fost infiintate cinci intreprinderi - patru gradinite/afterschool cu predare exclusiv in limba engleza pentru parinti si copii si un centru de limbi straine cu traineri certificati international, in cadrul proiectului "Structuri de Economie Sociala - Oportunitati pentru Persoanele Aflate in Dificultate", dezvoltate de Asociatia Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT).

Reteaua de gradinite, a lansat o retea de gradinite cu predare in limba engleza la standarde internationale, BritAcademy Romania fiind acreditata de COBIS din Marea Britanie, dar si cu Alpha Training Centre, un centru cu traineri certificati CELTA de Cambridge, avizati sa predea engleza oriunde in lume, unul dintre ei chiar trainer nativ.

Gradinitele BRIT Academy ALIAT, deschise in Bucuresti (zona Iancului-Obor) si in comunele Rosu (Ilfov), Domnesti (Ilfov) si Geamana (Arges), sunt institutii cu predare exclusiv in limba engleza, care valorifica principiile Early Years Foundation Stage (EYFS), un model de buna practica in educatia timpurie. Sistemul de predare din BritAcademy Romania a fost recunoscut de COBIS (The Council of British International Schools), devenind astfel prima gradinita-intreprindere sociala infiintata cu fonduri europene afiliate la aceasta institutie de renume international.

Deschis in zona centrala din Bucuresti, Centrul de limbi straine Alpha Training ofera angajatilor, companiilor, dar si copiilor si celor interesati de dezvoltarea competentelor proprii cursuri personalizate de limba engleza, croite dupa nevoile acestora. Centrul ofera cursuri de engleza pentru cariera (Business English),  cursuri one-to-one, dar si cursuri de engleza generala si cursuri de engleza pentru copii (English for Fun).

”In proiectul nostru, inovatia si educatia au facut casa buna cu economia sociala. In cadrul celor cinci afaceri sociale am creat 35 de noi locuri de munca, iar 32 dintre angajati sunt persoane apartinand unor categorii mai putin favorizate. Am venit in intampinarea lor cu instrumente si modalitati de actiune in asa fel incat puterea de decizie si de actiune sa fie mereu in mainile lor. Au beneficiat gratuit de consiliere psihologica, de sesiuni de consiliere si orientare profesionala, de cursuri de formare in vanzari si comunicare in afaceri, cursuri de limba engleza”, a declarat Bogdan Glodeanu, managerul de proiect.

Proiectul, implementat pe o perioada de 13 luni, 01.10.2014 - 30.11.2015, in regiunea Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia, “Structuri de Economie Sociala – Oportunitati pentru Persoanele Aflate in Dificultate”  este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6. “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventei 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”.

Sursa: cariere online 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile