«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

19 brasoveni lucrează in trei structuri de economie sociala

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2015-12-02

Asociatia brasoveană pentru Promovarea Responsabilitătii Sociale a Companiilor (APRSC) in parteneriat cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) au finalizat saptamana trecuta proiectul strategic SUCCES - Sustinem Cresterea Competitivitătii Economiei Sociale prin care au fost create, doar in Brasov, 19 locuri de munca in structuri de economie socială, in principal din cadrul grupurilor vulnerabile.

„Experienta acumulata in implementarea acestui proiect de economie sociala a fost foarte importanta pentru echipa noastra pentru că este echivalenta cu cea a managementului unui fond de investitii tip seed. Identifici o idee buna de afaceri, construiesti un model de business, gasesti niste cofondatori, recrutezi manageri si o echipa, ii treci printr-un proces de accelerare si ii sustii pentru a ajunge in piată. In acest proiect am facut toate acestea, respectând principiile economiei sociale. Pe aceasta experienta putem, insa, construi pe viitor proiecte similare care sa sprijine startup-uri sociale sau inovatoare”, a declarat Ionut Tata, presedintele APRSC si fondatorul acestei initiative cu impact social.

Obiectivul proiectului SUCCES a fost facilitarea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile, prin masuri de economie socială si promovarea unei societati incluzive si coezive. Grupul tintă al proiectului este constituit din 60 de persoane, dintre care 53 din grupuri vulnerabile (36 de persoane cu dizabilităti, 2 membri ai familiilor monoparentale, 3 membri ai familiilor cu peste 2 copii, 4 femei, 8 romi si respectiv 7 manageri ai intreprinderilor sociale).

Intreprinderile sociale infiintate in Brasov sunt HOF (workshop/café), Arkhive (serviciu de arhivare a documentelor, atât format fizic, cât si online) si QUIB (atelier design de produs in baza principiilor economiei circulare). Fiecare manager a prezentat rezultatele obtinute pana acum, numarul de angajati, serviciile oferite si beneficiile colaborarii cu fiecare dintre acestia.

Prezent la eveniment, Dragos David, presedintele Agentiei Metropolitane din Brasov, a prezentat, la randul sau, politicile publice privind grupurile defavorizate, mai ales cel reprezentat de persoanele cu dizabilitati din zona metropolitana Brasov.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile