«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

2012 - Anul International al Cooperativelor

Postata in: Anul International al Cooperativelor
Data: 2011-12-05

 

Cooperativele sunt o dovada pentru comunitatea internationala ca este posibila obtinerea atat a viabilitatii economice cat si a responsabilitatii sociale.
(
Ban Ki-moon, Secretarul General al Natiunilor Unite)

Organizatia Natiunilor Unite a lansat oficial Anul International al Cooperativelor in data de 31 octombrie 2011

Sloganul acestui An International este "Intreprinderile cooperatiste construiesc o lume mai buna" iar logo-ul evoca definitia intreprinderilor cooperatiste ca asociatii autonome de persoane reunite in mod voluntar pentru a satisface nevoile si aspiratiile lor economice, sociale si culturale comune, printr-o interprindere detinuta in comun si controlata in mod democratic. 

Anii internationali sunt declarati de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite pentru a atrage atentia si a incuraja actiunea in interesul unor probleme majore. 

Anul International al Cooperativelor are menirea de a mari constientizarea publica despre contributiile substantiale pe care interprinderile cooperatiste le aduc in dezvoltarea socio-economica, in special in eradicarea saraciei, generarea de locuri de munca si integrarea sociala.
Prin aceasta masura se urmareste si promovarea formarii de noi cooperative si stimularea cresterii celor deja existente, prin Anul International ONU incurajand guvernele sa stabileasca politici publice, legi si reglementari care sa faciliteze dezvoltarea si stabilitatea cooperativelor.

Organizatia Natiunilor Unite recomanda de asemenea conlucrarea guvernelor si a cooperativelor pentru promovarea cresterii cooperativelor agricole prin acces la finantare, investitii in infrastructura rurala si consolidarea mecanismelor de marketing. Totodata incurejeaza colaborarea pentru a ajuta extinderea cooperativelor financiare pentru furnizarea serviciilor bancare tuturor.

Pentru a marca si pentru a sustine Anul International al Cooperativelor, platforma www.ies.org.ro, are o categorie speciala de stiri prin care va vom tine la curent cu evenimente desfasurate atat la nivel national, cat si international.

Pentru alte informatii referitoare la evenimentele din acest an, despre posibilitatile de implicare si alte resurse puteti accesa si pagina oficiala http://www.2012.coop.

(Material realizat de catre Anca Elena Gheorghica, Asociatia Mai Bine - expert al Institutului de Economie Sociala)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile