«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Povestea unei foste fabrici in care iti poti crea propria afacere sau poti invata sa fii creativ

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2016-01-11


Doi tineri arhitecti au transformat o fosta fabrica din anii 70 intr-un centru pentru cei isi doresc sa lanseze o afacere in domeniul productiei si designului. Spatiul se numeste Nod Makerspace, iar creativii au la dispozitive unelte, dar si cursuri prin care pot invata cum sa realizeze ceea ce isi doresc.

Daca te uiti in dictionar la explicatia cuvantului „nod”, afli ca acesta inseamna “loc in care se leaga doua sau mai multe elemente ca sa se tina strans impreuna; loc de legatura sau de intalnire”. De la aceasta semnificatie au pornit businessul si Tamina Lolev si Florin Cobuz, cei doi cofondatori ai Nod Makerspace, un spatiu de 650 de metri patrati din fosta fabrica Industria Bumbacului din Bucuresti. Centrul se adreseaza celor care vor sa invete cum sa creeze anumite produse doar ca hobby, dar si cel care vor sa puna in practica idei si sa dezvolte afaceri.

Tamina Lolev este o tanara architecta in varsta 27 de ani, absolventa a Universitatii de arhitectura si Urbanism Ion Mincu, iar Florin Cobuz este architect (33 de ani), absolvent si el a Universitatii de arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Pana la fondarea acestui centru, tinerii mai aveau experienta de business datorita implicarii in alte start-up-uri conexe arhitecturii. Astfel, Tamina Lolev mai lucreaza pe proiecte ale biroului de arhitectura si design Wolfhouse Productions, iar Florin Cobuz pentru Tegmark - studio de vizualizare de arhitectura si The Plot– studio de printare si machetare de arhitectura.

In afara de cei doi fondatori mai sunt implicati in business alti 11 tineri. “Cu o parte din cei care sunt in echipa de baza acum am mai facut proiecte de-a lungul timpului. Pe masura ce avansa santierul, am primit o serie de oameni noi, dornici sa lucreze voluntar alaturi de noi. Cei care s-au dedicat proiectului in totalitate au fost cooptati ca si parteneri in business”. De altfel, centrul nu are angajati, ci se bazeaza pe voluntari.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/193330/povestea-unei-foste-fabrici-in-care-iti-poti-crea-propria-afacere-sau-inveti-sa-fii-creativ.html#ixzz3wwVZdISY
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile