«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cooperatorii din sectorul agricol, deputati pentru o zi!

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2016-05-25

 

 

Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Federatia  Nationala PRO AGRO au organizat o reuniune a reprezentantilor cooperativelor agricole din Romania la un eveniment de mutiplicare si dezbatere dedicat cooperativelor din mediul rural.

La eveniment au participat reprezentanti ai Federatiei Cooperativelor din Trentino - Italia, parteneri in proiectul New Crops, care au prezentat experienta acestui sector in respectiva regiune - sectorul cooperatist reprezentand aici 95% din piata de produse agro alimentare. 

Evenimentul s-a desfasurat sub auspiciile si cu intregul sprijin al Comisiei pentru Agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice a Camerei Deputatilor, in sala de sedinte a Comisiei, in data de 23 Mai 2016.

IES a prezentat experienta regiunii Almeria din Spania in domeniul cooperativelor in general si al cooperativelor agricole si de credit in particular. 

Cu aceeasi ocazie au fost prezentate si discutate intr-o sesiune de lucru propunerile de amendamente la proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii cooperatiei agricole nr 566/2004, amendamente elaborate impreuna cu partenerii de la Centrul Roman de Politici Europene si Fundatia CIVITAS.

Alaturi de cei peste 40 de membri cooperatori din 21 de cooperative agricole sau de credit, la intalnire au participat domnul Nini Sapunaru, presedintele Comisiei pentru Agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice a Camerei Deputatilor si secretarii de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, doamna Daniela Giurca si domnul Dumitru Daniel Botanoiu.

Dezbaterea a fost inregistrata prin amabilitatea reprezentantilor comisiei si este disponibila spre vizualizare la acest link

Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului New Crops - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale, finantat prin programul Erasmus+.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile