«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Burse in valoare de 1000 $ pentru jurnalistii care vor sa aduca la lumina povestile inspirationale ale unor afaceri conduse de romi

Postata in: Oportunitati
Data: 2016-10-05



Exista afaceri a caror miza principala nu este obtinerea profitului, ci imbunatatirea conditiilor de viata si oferirea de noi oportunitati romilor. Exista afaceri, denumite sociale, care urmaresc sa genereze autonomia fiananciara a romilor pentru ca mai apoi ei sa fie capabili sa isi rezolve singuri problemele conexe care le afecteaza calitatea vietii, legate de exemplu de sanatate, locuire ori educatie. Exista romi care conduc afaceri si care sunt prea putin cunoscuti.
    
Pentru ca exista astfel de afaceri care trec proba timpului si care au un impact benefic asupra comunitatilor carora se adreseaza si pentru ca acest mod de a intelege organizarea unei afaceri sociale este prea putin cunoscut si cultivat in Romania, oferim 3 burse in valoare de 1000 $ jurnalistilor dispusi sa documenteze in profunzime povestile unor astfel de initiative.

Valoarea fiecarui premiu acopera eventualele cheltuieli pentru realizarea reportajului, precum si onorariul autorului. In pregatirea realizarii reportajelor, castigatorii sunt invitati la o sesiune de consiliere si mentorat vizavi de prejudecati, stereotipuri si combaterea acestora, tinuta de Nicoleta Bitu, activista roma cu peste 20 de ani de experienta. De asemenea, cei 3 jurnalisti castigatori vor primi sprijin din partea organizatorilor pentru identificarea antreprenorilor romi ale caror povesti sunt relevante pentru tema concursului.

Concursul incurajeaza proiectele jurnalistice multimedia si inovatoare in ceea ce priveste metodele de culegere a datelor, de redactare, editare si transpunere catre public a informatiei.

Termenul limita pentru trimiterea formularului de inscriere in concurs este 15 octombrie, iar materialele trebuie publicate pana cel tarziu pe 25 noiembrie 2016.

Juriul care va evalua propunerile de proiecte este format din Petrica Dulgheru, membru fondator si presedinte al organizatiei Roma Entrepreneurship Development Initiative (REDI), Andrei Craciun, ziarist de peste 10 ani, poet si prozator, premiat in 2010 drept cel mai bun tanar jurnalist de cultura din Romania si in 2011 ca cel mai bun editorialist din Romania si Carmen Avram, realizatoare a emisiunii „In Premiera" la Antena 3 si a reportajului „Rom de esenta tare”.

Pentru regulament si inscriere, va invitam sa accesati acest link. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile la acest link.

Pentru intrebari sau nelamuriri, va rugam sa ne scrieti la adresa concurs@ antreprenoriatulromilor.ro

Competitia pentru jurnalisti „Antreprenoriatul romilor” este organizata in cadrul proiectului „Economia sociala si incluziunea romilor: situatia actuala si solutii pentru dezvoltare” derulat in perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016 de catre Centrul Roman de Politici Europene in parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities si Romano ButiQ, fiind co-finantat de Open Society Foundations.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile