«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Saptamana Europeana pentru Reducerea Risipei (21-26 noiembrie)

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2016-11-11

 

 

 

Tone de gunoaie produse, resurse pretioase risipite, ecosisteme degradate, comunitati bolnave, sunt doar cateva dintre urmarile modelului actual de productie si consum. Consumam mai mult decat avem nevoie. Dar oare ce optiuni avem pentru a reduce risipa? E o intrebare pe care echipa Repair Cafe Cluj o adreseaza clujenilor si ii invita la dialog in cadrul Saptamanii Europene pentru Reducerea Risipei (21-26 noiembrie).

Nevoi, pofte, dorinte - 3 cuvinte a caror semnificatie uitam sa o distingem. Ele dicteaza obiceiurile fiecaruia de consum. Daca ne-am ghida dupa nevoi, viata noastra ar fi mai sanatoasa, orasul in care locuim mai liber, iar planeta mai bogata. Noi, echipa Cercul Social, cautam alternative sustenabile la obiceiurile capitaliste de consum. Ne dorim un Cluj fara risipa, un Cluj al oamenilor care traiesc in armonie cu natura si cu comunitatea locala.

Invitam clujenii sa se alature demersului nostru. Hai sa ne cunoastem, sa ne bucuram impreuna de acest frumos oras, sa cream si sa punem la cale viitorul Clujului Fara Risipa in cadrul urmatoarelor activitati:

- Luni (21.11)- 18.00-20.00- Clujul, un oras fara risipa? Cum? Provocari si oportunitati la indemana cetateanului. Libraria Bookstory (Bd. Eroilor, Nr. 6-8)

- Marti (22.11)- 18.00-20.00- Compostul si circularitatea materialelor vegetale. Casa de Cultura Permanenta (str. Caisului, Nr. 22)

- Miercuri (23.11)- 18.00-20.00- Atelier de realizat sacose din tricouri reutilizate. Cinema Dacia (str. Bucegi, Nr. 11B)

- Joi (24.11)- 18.00- 20.00- Deseurile din constructii. Gunoaie sau resurse pretioase? Cinema Dacia (str. Bucegi, Nr. 11B)

- Vineri (25.11)- 18.00-20.00- Risipa alimentara. Cum dezvoltam un sistem de prevenire a risipei alimentare? La Libraria Bookstory. (Bd. Eroilor, Nr. 6-8)

- Sambata (26.11)- Cina Comunitara cu Food Waste Combat si Cimbru. La Fabrica de Pensule (Henri Barbusse, 59-61)

Invitam orice grup ne impartaseste valorile si doreste sa organizeze activitati si evenimente sa se alature initiativei Saptamana Europeana Fara Risipa. Ne bucuram sa impartasim cu voi elementele vizuale, pe care va rugam sa le preluati, sa cream astfel o imagine comuna a demersului in Romania. Ne-am bucura sa ne informati apoi ce ati realizati si sa impartasiti cu noi cateva imagini din cadrul activitatilor.

Pentru mai multe detalii cu privire la locatii, invitati, ramai conectat la pagina evenimentului.

Initiatori: Asociatia Cercul Social, Repair Cafe Cluj & Casa de Cultura Permanenta

Parteneri: Cinema Dacia, Cimbru, Fabrica de Pensule, Food Waste Combat, JCI, Libraria Bookstory

Parteneri media: Gratuitor, I Like Cluj, Institutul de Economie Sociala, RFI, Romania Pozitiva, Societal, StiriONG.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile