«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Repair Cafe Cluj reduce risipa alimentara la Street Food Festival

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2016-12-14

 

 

 

 

Totul este mancare pentru cineva, candva, undeva. E zicala pe care Repair Cafe Cluj o aplica in cadrul Street Food Festival, in perioada 12-18 Decembrie. Concret, resturile alimentare nu mai sunt considerate gunoi, ci resurse. Incepand cu aceasta editie, acestea se colecteaza separat si devin hrana pentru animale sau pentru pamant si gradina din compost.

Concret, orice vizitator al festivalului sau producator care vinde mancare are acces acum la infrastructura necesara pentru a nu risipi alimentele. Orice surplus, orice rest isi poate gasi locul in coolectorul special cu doua pubele pe care echipa Repair Cafe l-a construit pentru a colecta separat resturile animale de cele vegetale. Astfel, incet-incet SFF devine un festival in care fiecare bucatica de mancare produsa va fi consumata responsabil.

Pentru ca acest sistem sa functioneze, e nevoie ca atat consumatorilor, cat si producatorilor doar sa le pese cat de putin de mediu si aproapele lor si sa faca o plimbare pana la pubelele Repair Cafe. Cand aceste pubele sunt pline, echipa Repair Cafe Cluj, merge si hraneste un adapost de caini si alimenteaza compostul de la Casa de Cultura Permanenta cu o noua incarcatura de resturi vegetale.

Efectul acestui proiect este pe mai multe nivele: pe de o parte resurse alimentare valoroase nu sunt risipite la gunoi, cantitatea de gunoi ce trebuie transportata de compania de salubritate scade, ca urmare poluarea cauzata de camioanele circuland in oras se reduce, iar resturile colectate in pubela pot fi mai usor reciclate sau recuperate nefiind contaminate cu resturi alimentare. CU UN MINIM EFORT din partea consumatorului!

Ramaneti conectati la initiativele de Reducere a Risipei din Cluj, de circularizare a economiei pe plan local pe pagina Facebook a asociatiei Cercul Social: Repair Cafe Cluj, la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile