«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Sarbatoarea comunitatii - Ziua Cartierului Bucurestii Noi

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2017-09-22

 

 

Grupul de Initiativa Civica Bucurestii Noi si Gradinescu va invita duminica, 24 septembrie la Sarbatoarea Comunitatii. Incepem ziua de duminica intr-un spatiu de inspiratie despre pace & iubire, invatam tehnici de comunicare non-violenta, onoram roadele pamantului la pranz si incheiem ziua pe vibratii de chitara si cu o proiectie a filmului “Blocul” de Maria Salaru. Totul se petrece in gradina urbana comunitara #Gradinescu, str. Bucurestii Noi, nr. 50B. 

E un moment de bucurie si sarbatorire a oamenilor si a naturii, a intentiilor de bine din mijlocul comunitatii si a legaturilor cu vecinii cu prilejul ZILEI CARTIERULUI BUCURESTII NOI, editia 2017.

Evenimentul e initiat si organizat impreuna cu Grupul de Initiativa Civica Bucurestii Noi, programul pregatit cu drag impreuna cu gazdele evenimentului, echipa Gradinescu si prietenii comunitatii. Sabin Muresan & Melaz, bat drumul de la Oradea si aduc in capitala energie si blandete din Ardeal.

Noua ne plac povestile, dar ne pastram cuvintele si entuziasmul pana duminica, iar acum te invitam sa afli ce am pus la cale:

  • 10.00-13.00- COMUNICARE & COMUNIUNE- atelier facilitat de Sabin Mureșan. Participarea se face pe bază de înscriere la https://goo.gl/forms/iTXHhF2fRR6J7uQl2 . Atelier organizat în spiritul economiei darului, donație recomandată: 50-80 RON. Pentru mai multe detalii rulează mai jos *
  • 14.30-16.00- GUSTAREA DIN GRADINA- Pre-Gatim si mancam impreuna, de vrei sa te alaturi da-ne de stire aici https://goo.gl/forms/d4h6KA9sdlUfjlRA3.
  • 18.00- CONCERT CU VIBRATII DE TOAMNA cu Sabin Muresan & Melaz, intrare libera. Detalii mai jos la **. 
  • 20.00- 21.00 Proiectie BLOCUL- un film de Maria Salaru, urmat de o sesiune Q & A pe skype.
Vă invităm să veniţi duminică cu păturica, pentru a sta cât mai comod pe durata activităților. 

*“Duminica vom crea doua spatii interconectate - atelierul pentru gradinarit interior (Comunicare si comuniune) si sesiunea de permacultura muzicala (concertul Vibratii). Primul atelier va explora felul in care folosim cuvintele pentru a ne conecta, al doilea va exprima prin vibratiile vocilor si instrumentelor, prin sunet si tacere, esenta noastra umana.” (Sabin Muresan)

Sabin Muresan, Facilitatorul pentru Comunicare si comuniune, sprijina persoane si grupuri sa se conecteze la resursele lor de integritate si pace interioara, creand experiente de constientizare si invatare. Sabin a lucrat in ultimii saisprezece ani pe patru continente in domeniul transformarii conflictelor prin mijloace pasnice. Totodata, are experienta de douazeci de ani in facilitarea de invatare prin actiune si procese de grup. Principalele lui subiecte de interes sunt comunicarea empatica si nonviolenta, inteligenta emotionala, mindfulness si auto-cunoastere, dezvoltarea echipelor, armonizarea dintre minte - corp - spirit, simplitate si eficacitate, procese de schimbare.

**Vibratii
Melaz si Sabin Muresan sunt pasionati de muzica si armonie interioara. Colaboreaza de sase ani in diferite contexte, in proiecte care combina bucuria de a canta impreuna cu crearea de spatii in care sa imparta darul muzicii cu cei din jur.
Albumul comun Vibratii a fost lansat in ianuarie 2017 in cadrul unei sesiuni live la Radio Tg-Mures. E disponibil in format electronic online (
https://sabinmuresan.bandcamp.com/) si in format fizic (CD).

Filmul Blocul al Mariei Salaru "exploreaza bogatul univers social si material al unui bloc romanesc (...) Este un film despre casele oamenilor si spatiile dintre ele. In acele spatii, tevile nu transporta doar apa calda – ele cara mesaje de la un vecin la altul."

Pe 25 septembrie 2017 se implinesc 92 de ani de la infiintarea Comunei Rurale Grivita, actuala Zona Urbana Bucurestii Noi, ocazie cu care Grupul de Initiativa Civica Bucurestii Noi (GIC Bucurestii Noi) ii invita pe locuitorii cartierelor Bazilescu, Baneasa Sud, Chitila Triaj, Costeasca, Damaroaia, Pajura si Straulesti Sud la evenimentele prilejuite de Ziua Cartierului dn cadrul Gradinii Comunitare Gradinescu din Bucurestii Noi 50B.

GIC Bucurestii Noi este un grup de initiativa civica, apolitic, constituit spontan la sfarsit de 2016 de vecini locuitori in cele 7 cartiere ce compun Zona Urbana Bucurestii Noi. Mai multe despre GIC pe
https://www.facebook.com/CivicBucurestiiNoi/

Mai multe despre reteaua de gradini urbane Gradinescu aflati pe
www.gradinescu.ro.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile