«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

IziBAC, Smiles for the future si Teen Tank, castigatorii Social Impact Award Romania 2017!

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2017-10-09



Joi, 5 octombrie 2017, a avut loc marea finala a Social Impact Award Romania, competitia care incurajeaza anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel international. In urma pitch-urilor celor 12 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au castigat premii in valoare de cate 1500 de euro si ocazia de a merge la Belgrad in luna noiembrie, pentru a cunoaste echipele castigatoare din celelalte 17 tari SIA, in cadrul Social Impact Award Summit.

Evenimentul care a marcat incheierea editiei din acest an a competitiei a inceput cu prezentarile celor 12 echipe finaliste, in fata participantilor si a juriului format din: Irina Anghel Enescu (Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association), Stefan Buciuc (Head of Social Banking Unit, BCR), Alina Tudor (Sustainability Projects Manager,  Enel), Cristian Lupsa (Editor Fondator, Decat o Revista), Diana Certan (Communication and Fundraising Director, Concordia Romania) si Alexandru Ghita (Presedinte Fondator, Educativa Group).  

Inainte de anuntarea castigatorilor a avut loc o conversatie despre rolul inovatiei sociale in Romania, alaturi de Laura Catana (Co-Director Lansare, Ashoka Romania) si Traian Bruma (Co-fondator, Universitatea Alternativa). Una dintre principalele concluzii extrase este aceea ca avem nevoie de mai multi antreprenori sociali dispusi sa asculte si sa inteleaga o problema in profunzimea ei, ca mai apoi sa construiasca solutii integrate.

Cele 3 echipe care au castigat competitia Social Impact Award Romania sunt:

 

  • IziBAC - o aplicatie mobila care are ca scop facilitarea invatarii pentru examenul de Bacalaureat si de a creste rata promovabilitatii pentru unul dintre cele mai temute examene din viata tinerilor: examenul de bacalaureat.
  • Smiles for the future - un proiect educational prin care copiii institutionalizati invata si constientizeaza de ce sunt importante sanatatea orala si tehnicile de preventie a bolilor asociate igienei defectuoase. Proiectul este structurat sub forma unor ateliere interactive, pe parcursul carora copiii dobandesc prin metode de invatare adaptate varstei lor, notiuni esentiale despre: anatomia cavitatii orale, principalii factori determinanti ai bolilor din sfera orala, precum si principalele metode de preventie.
  • Teen Tank  - un program de invatare pentru liceeni, prin care acestia isi dezvolta abilitatile de lucru in echipa, creativitate, problem solving si leadership, rezolvand brief-uri de la companii si organizatii cu provocari reale.

 

Pe langa cele 3 premii in valoare de 1500 de euro, finalistii au avut ocazia sa castige 500 de euro, premiu venit in baza Voturilor Comunitatii. Aceasta etapa a adunat peste 2000 de voturi pentru cei 12 finalisti, iar echipa care a obtinut cel mai mare numar de voturi a fost Smiles for the future.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competitie de idei si un program educational pentru tinerii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul tinerilor la nivel european si nu numai. Astazi, proiectul este prezent in 18 tari: Austria, Croatia, Cehia, Grecia, Macedonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Elvetia, Georgia,, Slovenia, Tunisia, Kosovo, Bosnia, Muntenegru, Ungaria si Albania.

In Romania, proiectul se afla la cea de-a sasea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa.

Partenerii competitiei in Romania sunt Enel, BCR, Rompetrol,  Ernst & Young si Red Bull.

Persoana de contact: Corina Angelescu, Social Impact Award Romania Organizer, corina.angelescu@universitateaalternativa.ro, +4 0743 096 875

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile