«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie la conferinta publica: Drepturile taranilor in contextul procesului ONU de adoptare a Declaratiei privind drepturile taranilor si a altor persoane care lucreaza in mediul rural

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2017-11-13

 

 

Avand in vedere fenomenul in crestere al marginalizarii economice a taranilor, cota critica atinsa in migratia rurala, precum si efectele schimbarilor climatice, taranii cauta solutii la cel mai inalt nivel, prin negociere pentru realizarea celui mai puternic instrument international de protectie a drepturilor omului.

Procesul pentru o Declaratie privind drepturile taranilor si a altor persoane care lucreaza in mediul rural a fost initiat acum 16 ani de catre miscarea internationala a taranilor din La Via Campesina, reprezentand peste 200 de milioane de membri din intreaga lume. In Europa de Est si in special in Romania, ai carei aproape 4 milioane de tarani activi reprezinta aproape 50% din taranii Uniunii Europene, premisele acestei Declaratii au cel putin aceeasi relevanta ca Politica Agricola Comuna.

Toti cei interesati sunt invitati la evenimentul "Drepturile taranilor in contextul procesului ONU in vederea adoptarii Declaratiei privind drepturile taranilor si a altor persoane care lucreaza in mediul rural", care va avea loc pe 15 noiembrie 2017, in Bucuresti, Romania la Institutul Cervantes - Blv. Regina Elisabeta nr. 38. Conferinta va reuni experti romani si internationali intr-un schimb de opinii cu factorii de decizie relevanti.

Invitatia in format complet si agenda intalnirii (in limba engleza) sunt disponibile la acest link.

Draftul Declaratiei privind drepturile taranilor si a altor persoane care lucreaza in mediul rural (in limba engleza) este disponibil la acest link, iar nota informativa este disponibila la acest link.

De asemenea, raportul grupului de lucru UN privind declaratia (in limba engleza) este disponil la acest link.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, precum si pentru confirmarea participarii dvs., persoana de contact este Raluca DAN (Asociatia Eco Ruralis), e-mail: ecoruralis@gmail.com // raluca@ecoruralis.ro, tel. (+40) 264 599 204 // (+40) 728 357 367.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile