«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

2012 este Anul european al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-01-23

 

2012 este Anul european al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii. Este o ocazie pentru noi toti de a reflecta asupra faptului ca speranta de viata a cetatenilor europeni este in continua crestere si ca, in acelasi timp, acestia imbatranesc in conditii bune de sanatate - oportunitati pe care ar trebui sa le valorificam.

Imbatranirea activa le poate permite celor din generatia „baby boom” si persoanelor varstnice de maine:

·         sa ramana in campul muncii si sa-si impartaseasca experienta indelungata

·         sa joace in continuare un rol activ in societate

·         sa duca o viata cat mai sanatoasa si implinita. 

In plus, intr-o societate in care numarul persoanelor varstnice este in crestere, imbatranirea activa este esentiala pentru a mentine solidaritatea dintre generatii.

Responsabilii politici si partile implicate au sarcina de a crea conditiile favorabile imbatranirii active si asigurarii unui mod de viata autonom, prin actiuni in domenii precum ocuparea fortei de munca, asistenta medicala, serviciile sociale, invatarea de-a lungul vietii, voluntariatul, adaptarea locuintelor, serviciile IT si de transport.

Anul european 2012 isi propune sa sublinieze aceste aspecte si sa identifice cea mai buna abordare, in special sa incurajeze factorii de decizie si partile implicate sa stabileasca obiective si sa ia masurile necesare in acest sens. Pentru Anul european 2012, dorim rezultate tangibile, nu doar dezbateri.

Sursa: www.europa.eu

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile