«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Apel pentru viitori lideri ai miscarii cooperative

Postata in: Anul International al Cooperativelor
Data: 2012-02-01

 

Summitul International al Cooperativelor din 2012, din Quebec, ofera, pentru 230 de viitori lideri, oportunitatea unica de a-si impartasii ideile si de a-si exprima opiniile in aspecte privind cooperativele si dezvoltarea sustenabila. Cei selectati, functionari si manageri ai miscarii cooperatiste, cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani, vor participa la Summit si vor lua parte la evenimente exclusiviste interesante, printre care seminarii la micul de dejun si sesiuni de discutie pe temele Summitului.

Tineretul si-a pus amprenta pe anul 2011. Tawakol Karman, trecut putin de varsta de 30 de ani, a fost cel mai tanar laureat al premiului Nobel pentru Pace; Mohammed Bouazizi a fost catalizatorul unui val de schimbare care a cuprins Estul Mijlociu. In alte parti, tinerii s-au mobilizat in jurul indignarii comune privind stiautia economica si sociala curenta si au ocupat orasele pentru a cere schimbarea, asistati de uneltele si aplicatiile social media dezvoltate de semenii lor. Gandirea inovativa a avut un impact major asupra lumii tehnologiei, afacerilor si a economiilor creative si de cunoastere. Anul International al Tinerilor si-a demonstrat din plin numele. Rolul indivizilor sub 30 de ani va continua sa fie un aspect important si in 2012, pe masura ce lumea intampina Anul International al Cooperativelor.

 "Daca 2011 ne-a aratat ceva, este aceea ca exista un mod de gandire diferit si revigorant care este foarte activ printre tinerii nostrii", spune Dame Pauline Green, presedintele ICA. "Lumea trece printr-o era foarte rapida a schimbarii, si cei care lucreaza cu semintele acestei schimbari sunt cei carora le va apartine viitorul."

 "Cooperativele sunt atractive pentru cei care sunt la curent cu noua tehnologie, care isi doresc noi etici si au determinarea de a face viitorul mai bun pentru oameni si planeta", a adaugat. "Oportunitatea noastra in orasul Quebec in acest Octombrie este sa punem toate acestea la un loc."

Prin Summitul International al Cooperativelor din 2012, viitorii lideri ai cooprativelor vor avea oportunitatea sa isi ocupe locul meritat in comunitatea cooperatista si sa ajute la conceperea unei prime forme a declaratiei care le reflecta viziunea si al carei impact va fi resimtit mult timp in anii ce vor urma. Summitul va fi un loc pentru a invata si a schimba informatii, iar participantii vor avea si ocazia de a cunoaste si a relationa cu cei asemenea lor, precum si cu personalitati marcante ale miscarii cooperatiste.

Cooperativele interesate sa nominalizeze persoane pentru Programul pentru Viitori Lideri ai Cooperativelor (Future Co-operative Leaders' Program) sunt invitate sa trimita la secretariatul Summitului numele candidatilor care indeplinesc criteriile, impreuna cu o biografie a acestora de 3-400 de cuvinte.

Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de nominalizare, va rugam sa vizitati pagina Future Co-operative Leaders Program pe site-ul Summitului, http://www.2012intlsummit.coop, sau sa o contactati pe Stephanie Guico la stephanie.guico@2012intlsummit.coop .

Sursa: civimail.ica.coop

Articol preluat si editat de Irina Opincaru, colaborator IES.org.ro 

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile