«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Seminarul de lansare a programului de finantare "Global Fund for Decent Work and Tripartite Dialogue" finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-02-07

In data de 07 februarie 2012 a avut loc seminarul de lansare a programului de finantare "Global Fund for Decent Work and Tripartite Dialogue" finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

Agenda seminarului a fost structurata in 2 part: o prezentare a programului facuta de ambasadorul Norvegiei in Romania dl. Øystein Hovdkinn si de catre dl Knut Ringstad, managerul de program Innovation Norway si o prezentare a potentialelor proiecte ce pot fi facute in parteneriat, in cadrul careia trei organizatii din Norvegia si-au prezentat intentiile de proiecte in Romania, si anume: The Norwegian Association of Local and Regional Authorities (KS), The Norwegian Confederation of Trade Unions LO Norway si Confederation of Unions for Professionals UNIO Norway.

Programul de finantare "Global Fund for Decent Work and Tripartite Dialogue" are ca scop principal promovarea “muncii decente” si imbunatatirea cooperarii tripartide (organizatiile angajatorilor, autoritati publice si sindicate sau organizatii care reprezeinta interesele salariatilor) in vederea sustinerii unei dezvoltari sociale si economice in mod echitabil si sustenabil.

Rezultatele asteptate ale acestui program sunt imbunatatirea dialogului social si a dialogului tripartid, a structurilor si a practicilor care sprijina aceasta cooperare si intelegerea si promovarea beneficiilor unei munci decente. De asemenea, un alt rezultat astepta teste cresterea cooperarii bilaterale intre parteneri romani si parteneri norvegieni.

Candidatii eligibili pentru acest program de finantare sunt: partenerii sociali (organizatii care reprezinta angajatorii sau angajatii), autoritati publice si organizatii ale autoritatilor publice constituite legal in Romania si in Norvegia care desfasoara activitati ce au legatura cu munca decenta si/sau cu cooperarea tripartida.

Activitatile ce pot fi implementate sunt de doua tipuri:

a. Promovarea agendei de „munca decenta” si/sau a dialogului tripartid, promovarea dialogului bipartid in cadrul sectorului industrial sau a altor sectoare economice, activitati bilaterale in care sa se foloseasca experienta norvegiana, parteneriat intre partenerii sociali si autoritatile publice si organizatiile sectorului privat

b. Promovarea sanatatii, a sigurantei si a protectiei mediului la locul de munca, activitati care sa incurajeze un echilibru munca-viata, dezvoltarea de parteneriate cu organizatiile neguvernamentale, promovarea egalitatii intre sexe  la locul de munca si in structurile de conducere ale companiilor, promovarea nediscriminarii la locul de munca, precum si alte idei inovative.

Programul ofera granturi cu o valoare cuprinsa intre 20 000 - 400 000 euro,  care sa acopere maxim 90 % din costurile totatle ale proiectului. Cofinantarea de 10 % poate fi asigurata de catre beneficiari atat in bani, cat si prin costurile cu forta de munca.

Perioada de implementare a proiectelor este cuprinsa intre 6 luni si doi ani.

Aplicarea pentru acest grant se face online pe site-ul www.decentwork.no, iar termenul limita de aplicare fiind 22 aprilie 2012.

In ceea ce priveste organizatiile economiei sociale, acestea nu sunt aplicanti eligibili, dar pot fi parteneri sociali in cadrul proiectelor, cu anumite conditii. Vom reveni cu amanunte in acest sens.

Mai multe detalii pe site-ul www.decentwork.no.
Persoana de contact pentru acest program este dl
Knut Ringstad, email decentwork@innovationnorway.no.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile