«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Programul de Inovare Sociala in cadrul Centrului de Antreprenoriat Social de la George Mason University

Postata in: Stiri externe
Data: 2012-02-16

 

Programul de Inovare Sociala de la George Mason University este un program de top care isi propune sa ajute studentii si materanzii sa devina urmatoarea generatie de antreprenori sociali. La finalul acestui program, care dureaza sase saptamani si se desfasoara in timpul verii, absolventii vor fi pregatiti sa aplice principii antreprenoriale pentru a raspunde provocarilor din sectorul societatii civile.

Experienta unica oferita de acest program transforma participantii din studenti idealisti in profesionisti pregatiti sa isi transforme ideile in realitate. Mai mult, absolventii Programului de Inovare Sociala formeaza o retea de antreprenori sociali de succes, puternica si in continua crestere.

Cui se adreseaza programul?

Sunt eligibili pentru Programul de Inovare Sociala atat specialistii aflati la inceputul carierei, cat si seniorii si proaspat absolventii de studii universitare. Studentii internationali sunt invitati de asemenea sa participe.

Studentii acestui program trebuie sa fie in primul rand pasionati de a lucra in serviciul comunitatii. De asemenea, ei trebuie sa fie creativi si sa aiba cel putin o doza de idealism. Pot sa fie licentiati in orice domeniu, intrucat  sectorul social este alcatuit din specialisti din toate disciplinele academice.

Ce fel de proiecte realizeaza studentii pe parcursul programului?

Participantii realizeaza proiecte de „capacity building” pentru organizatii non-profit din regiunea Virginia de Nord. Conceptul de „capacity building” reprezinta mai mult decat actiunile tipice de ajutorare a comunitatii prin activitati de voluntariat, si poate fi definit ca: „totalitatea activitatilor care imbunatatesc si maresc capacitatea organizatiilor non-profit de a-si atinge scopurile si de a fii sustenabile pe durata lunga. Exemple de astfel de activitati includ: identificarea de strategii de comunicare, imbunatatirea procesului de recrutare de voluntari, adoptarea unor noi practici de guvernare interna, identificarea de modalitati mai eficiente de folosire a tehnologei, implicarea in proiecte de colaborare cu alti partnerei din comunitate etc” (Consilul National al Organizatiilor Non-profit, Washington, DC).

Procedura de aplicatie.

Aplicatiile pentru Programul de Inovare Sociala se fac prin intermediul unui formular online. Este necesara de asemnea scrierea a doua eseuri scurte, trimiterea CV-ului si a unei scrisori de recomandare din partea unui profesor.

Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 15 Martie 2012.

Durata programului

Programul de Inovare Sociala se desfasoara timp de sase saptamani, incepand de pe 17 iunie pana pe 28 Iulie 2012. Prima saptamana consta in sesiuni de predare a conceptelor cheie (leadership in sectorul non-profit, antreprenoriat social, schimbare sciala). In urmatoarele cinci saptamani, studentii sunt pregatiti si consiliati de specialisti cu experienta din sectoul non-profit, in timp ce participa la activitati de „capacity building” pentru organizatiile non-profit regionale.

Sursa: Social Innovation Program

Articol preluat si adaptat de Andreea Anastasiu, colaborator IES.org.ro. 

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile