«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Intreruperea termenului de plata pentru cererile in curs pe POSDRU

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-02-21

Directia Generala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din cadrul Comisiei Europene face urmatoarele precizari cu privire la derularea Programului Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (POS DRU):

1. In Raportul anual de control 2011, Autoritatea romana de audit a identificat unele deficiente majore ale sistemului de management si control al Programului operational dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficiente se refera la procedurile de selectie a proiectelor si la cele de verificare de prim nivel. In conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficiente duc la o intrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioada maxima de 6 luni.

2. Ca atare, in urmatoarele zile, Directorul General al DG EMPLva emite o decizie de intrerupere a termenului de plata pentru cererile in curs. Intreruperea va fi ridicata de indata ce Autoritatea romana de audit confirma ca deficientele au fost remediate, conform prevederilor Regulamentelor pentru Fonduri structurale. Autoritatea de management a luat toate masurile necesare in vederea remedierii problemelor semnalate iar Autoritatea de audit va reanaliza situatia si va prezenta noul sau raport la Comisie cat de curand.

3. Intreruperea termenului de plata nu afecteaza implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua sa faca plati. Comisia este increzatoare ca autoritatile romane trateaza deficientele semnalate cu seriozitate si iau masurile ce se impun si ca acestea vor duce la o reluare a platilor inainte de expirarea celor sase luni prevazute de Regulament.

Sursa: Finantare.ro 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile