«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

1000 de calculatoare vor fi donate de Ateliere Fara Frontiere prin concursul ASSOCLIC

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-03-07

 

Ateliere Fara Frontiere continua si in acest an programul ASSOCLIC si isi propune sa doneze 1000 de calculatoare complete prin intermediul a 3 etape de concurs, incepand cu luna martie, pana in decembrie 2012.

Ca in fiecare an, Ateliere Fara Frontiere isi urmeaza misiunea de reducere a decalajului informatic si de sprijinire a categoriilor defavorizate prin donatii consistente de echipamente IT&C reconditionate in atelierul propriu.

Pentru prima etapa ASSOCLIC lansata astazi, Ateliere Fara Frontiere a alocat 250 de calculatoare pentru care pot aplica organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat si institutii sociale care prezinta un proiect intr-unul din domeniile eligibile: educatie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare - care stimuleaza autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizeaza un impact social in comunitate.

Raluca Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fara Frontiere: "Continuam programul de donatii si in 2012 pentru ca nevoile beneficiarilor sunt in continuare mari iar marturie ne stau cererile din 2011, de peste 4 ori mai mari decat numarul de calculatoare disponibile pentru donatii. Ii rugam pe aceasta cale pe toti cei interesati sa ia in considerare toate cele 3 etape de anul acesta ale Assoclic, sa citeasca regulamentul de participare de pe website si sa aplice cu proiecte eligibile si cat mai bine definite."

Termenul limita de inscriere pentru prima etapa ASSOCLIC este 31 martie, urmand ca proiectele sa fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fara Frontiere. Rezultatele primei etape vor fi afisate pe 23 aprilie. Regulamentul de participare si inscrierile sunt disponibile pe website-ul www.atelierefarafrontiere.ro. Pentru a fi la curent cu ultimele noutati, puteti urmari pagina de Facebook http://www.facebook.com/atelierefarafrontiere sau contul de Twitter http://twitter.com/AFF_Romania .

Prima etapa din 2012 a programului ASSOCLIC este realizata cu sprijinul partenerilor financiari: Apa Nova, BRD Groupe Societe Generale, Carrefour.

Parteneri operationali pentru acest proiect sunt: Blancco, Ecotic, Snapshot by McCann PR, Microsoft Registered Refurbisher, cu sprijinul: Chambre Française de Commerce, d’Industrie et d’Agriculture en Roumanie (CCIFER), RSC, Romania Pozitiva, Lume Buna, Stiri ONG, Fundatia EOS, NESsT, Centras, Ce-Re, Techsoup, The Workshop.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile