«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Au fost selectati participantii la Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala!

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-03-27

Rezultatele selectiei participantilor la "Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala"

In luna martie 2012 s-a lansat anuntul de selectie a 120 de manageri de intreprinderi sociale care vor participa la programul de formare cu tema “Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala”, organizat in cadrul proiectului strategic "PROMETEUS - Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" (ID 57676).

Mai mult de 200 de persoane s-au aratat interesate de acest program si au trimis aplicatiile lor pentru a se inscrie la "Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala
".

In urma procesului de evaluare a aplicatiilor, au fost selectate 120 de persoane, manageri de intreprinderi sociale, care vor participa la 6 serii de cursuri acreditate CNFPA, in perioada aprilie - iulie 2012, 12 zile de formare grupate in module.

Pe parcursul acestor module, cursantii vor studia teme precum: modelele de afaceri in economia sociala, managementul intreprinderilor sociale, managementul si elaborarea planului de afaceri, planificarea financiara a afacerii si altele. Fiecare aplicatie a fost evaluata de 3 persoane, nota finala fiind calculata din media punctajelor oferite.

Criteriile care au stat la baza selectiei au fost urmatoarele:

1. Capacitatea si viabilitatea organizationala necesare sustinerii unui demers de initiere sau dezvoltare a unei activitati economice viabile;
2. Impactul social al intreprinderii sociale /activitatii economice propuse;
3. Existenta unei oportunitati de piata pentru intreprinderea /activitatea economica propusa; Experienta anterioara in gestionarea de activitati generatoare de venit pentru organizatie reprezinta un avantaj;
4. Experienta in management organizational si motivatia de a coordona activitatea intreprinderii de economie sociale a reprezentantilor desemnati pentru a participa la programul de formare.

Lista persoanelor selectate pentru a participa la 
"Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala" poate fi consultata la aceasta pagina.
Persoanele selectate vor primi prin e-mail un mesaj cu detaliile privind perioada si locatia de desfasurare a cursurilor .

Multumim pentru interes tuturor persoanelor care au aplicat la acest program iar pentru informatii suplimentare, va sta la dispozitie d-na Silvia Misu, Coordonator instruire, adresa de e-mail silvia.misu@fdsc.ro.


Nota:

Programul de dezvoltare a intreprinderilor sociale - "Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala" este organizat in cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, ID 57676, proiect care isi propune sa dezvolte si sa promoveze sectorul economiei sociale ca instrument flexibil si durabil pentru generarea de locuri de munca, dezvoltare economica si incluziune sociala in Romania.
Proiectul contribuie la stimularea dezvoltarii stiintifice a acestui domeniu si cresterea performantelor intreprinderilor sociale, prin cercetare, instruire si informare specifica si promovarea unor politici publice favorabile.

La sfarșitul Scolii de Antreprenoriat in Economie Sociala, se asteapta ca participantii la acest program sa se implice in activitatea
Institutului de Economie Sociala si a portalului dezvoltat in cadrul proiectului Prometeus: www.ies.org.ro.

Material elaborat in cadrul proiectului POSDRU 84/6.1/S/57676 – “Prometeus - Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile