«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Centru de resurse in economia sociala la Primaria Piatra - Neamt

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-04-13


De curand, Primaria Piatra Neamt a infiintat un Centru local de resurse in economia sociala, in cadrul unui proiect care are drept scop incluziunea pe piata muncii a persoanelor ce provin din grupuri vulnerabile. Proiectul a fost finantat din fonduri europene si ale bugetului de stat, astfel de centre-pilot fiind realizate in trei orase ale tarii – Piatra Neamt, Timisoara si Bucuresti.

Organizat in sala de sedinte de la parterul sediului central al primariei, centrul de la Piatra Neamt functioneaza in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si isi propune sa sprijine dezvoltarea initiativelor de economie sociala si antreprenoriatul social, oferind tuturor persoanelor interesate informatii si asistenta specifica. In plus, va furniza cursuri de formare privind dezvoltarea de proiecte si activitati de economie sociala, va contribui la stabilirea de parteneriate si schimburi de informatii între intreprinderile si retelele de economie sociala din tara noastra si din alte tari.

"Valoarea totala a proiectului se ridica la circa 16,7 milioane de lei, finantarea fiind asigurata din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Bugetul local nu a contribuit la cofinantare, acestea fiind asigurata de bugetul statului. Beneficiarul proiectului este Ministerul Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale, care a incheiat parteneriate de colaborare cu Primaria municipiului Piatra Neamt, Directia de Asistenta Socială Comunitara Timisoara, DGASPC sector 1 Bucuresti, Bernard Brunhes International (Franta), European Network for Social Integration Enterprises (Belgia), ANOFM Bucuresti, Asociatia Integra (Oradea). Cu fondurile alocate in cadrul proiectului au fost achizitionate dotarile necesare (mobilier, echipamente electronice), a fost instruit personalul, s-au tiparit materiale informative”, precizeaza Gabriel Muraru, seful Serviciului Comunicare din cadrul primariei.

sursa: Evenimentul Neamt

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile