«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Concurs european de clipuri despre voluntariat!

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-04-25

 

Proiectul european Viitori cetateni activi: voluntariatul ca exercitiu al democratiei  doreste sa motiveze tinerii europeni sa devina cetateni activi. Astfel, timp de o luna tinerii din 5 licee bucurestene au participat la sesiuni de informare despre voluntariat organizate in Romania de Fundatia PACT.

La finalul acestor sesiuni, liceenii au format echipe si au lucrat la un clip despre voluntariat, exprimandu-si viziunea asupra implicarii civice si a rolului acesteia in societatea civila.

Clipurile realizate au intrat in concurs alaturi de cele propuse de tineri din alte cinci tari europene: Austria, Italia, Germania, Slovacia, Slovenia si Marea Britanie, iar echipa castigatoare va participa la evenimentul final organizat intr-o capitala europeana.

11 echipe de tineri romani cred ca implicarea si participarea pot aduce o schimbare in societate si au inscris clipuri despre voluntariat in acest concurs. Pentru a-i ajuta sa-si transmita mesajul mai departe, puteti vota clipurile pe canalul dedicat de Youtube cu un simplu "like".

http://www.youtube.com/user/ActiveCitizenshipNet/videos

Proiectul este implementat in Romania de Fundatia PACT cu sprijinul partenerilor locali Provobis, Fundatia Noi Orizonturi si Salvati Copii Romania.  

Prin programele pe care le deruleaza, Fundatia PACT (Parteneriat pentru Actiune si Transformare Comunitara), identifica reprezentati cu initiativa din zonele rurale din sudul Romaniei si ii sprijina cu resurse si informatii pentru a dezvolta proiecte relevante in comunitatile lor. Astfel, contribuie la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor prin sprijinirea initiativelor locale si regionale ale societatii civile si prin promovarea parteneriatului si a responsabilitatii sociale.

www.fundatiapact.ro

www.facebook.com/FundatiaPACT

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile