«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Seniorii Anului - recunoscuti si respectati de MereuTanar.com

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-04-25

 

Dupa lansarea primei platforme web dedicata informarii publicului larg asupra fenomenului de imbatranire activa si destinata nominalizarii seniorilor activi din Romania, Caritas Romania aduce acest concept si in mediul offline, prin initierea unei dezbateri pe tema "Activ indiferent de varsta! Din respect pentru seniori".

Evenimentul de lansare are loc Joi, 26 Aprilie, ora 17:00, in incinta Green Hours, Calea Victoriei, numarul 120 si reuneste reprezentanti ai Ministerului Muncii si Protectiei Familiei, reprezentanti ai societatii civile, specialisti in domeniile sanatatii si asistentei sociale din sectorul public si privat, personalitati din lumea catolica si, nu in ultimul rand seniori activi care vor avea ocazia sa-si exprime parerile si solutiile cu privire la fenomenul imbatranirii active.

In cadrul evenimentului, Caritas Romania va prezenta platforma online www.mereutanar.com, unica in Romania, prin intermediul careia se vor promova seniori activi nominalizati. Proiectul se inscrie in tema Anului European 2012 – Imbatranirea Activa si Solidaritatea intre Generatii. Intalnirea va continua cu o dezbatere libera cu titlul "Activ indiferent de varsta! Din respect pentru seniori". Invitatii care vor lansa discutia sunt: Doamna Carmen Manu, Director Directia Generala de Incluziune si Asistenta Sociala din cadrul Ministerului Muncii, Parintele Francisc Dobos, Purtator de Cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, Doamna Anca Nastase, Director Executiv Federatia Volum.

Invitatii se vor bucura si de un recital intergenerational si, de asemenea, vor putea admira o expozitie de fotografie pe tema "Ipostaze ale seniorilor activi", in timp ce vor fi servite prajituri ca la bunica acasa, pregatite de brandul Sisters Kitchen. 

Evenimentul reprezinta debutul unei campanii nationale de informare si educare a publicului larg in fata tendintei demografice de imbatranire in Romania si Europa, dar si un prilej de a gasi solutii de raspuns cu privire la acest fenomen. 

Despre platforma web www.mereutanar.com

Lansata in mediul online la inceputul lunii aprilie 2012, platforma web www.mereutanar.com, pune la dispozitie resurse pentru seniori, informatii legate de fenomenul imbatranirii active, dar si un calendar al evenimentelor desfasurate de Organizatiile Caritas din toata tara, dedicate varstnicilor. Mai mult decat atat, acesta este si un spatiu virtual de interactiune intre generatii, cei tineri fiind invitati sa aduca recunoastere seniorilor activi din viata lor, prin nominalizarea acestora. Cei mai activi seniori din Romania vor fi premiati in cadrul Galei Seniorilor 2012.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile