«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Gala Societatii Civile va avea loc pe 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-05-17

 

Castigatorii celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile vor fi anuntati  in cadrul  festivitatii de premiere,  care va avea loc in data de 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti, incepand cu orele 2000.

Evenimentul va fi prezentat de Paula Herlo si Alex Dima.

Gala Societatii Civile este un eveniment pe care eu il aplaud din toata inima pentru ca reuseste sa adune sub acelasi acoperis oamenii buni. In plus, e o buna ocazie ca noi toti sa aflam despre problemele nestiute ale celor cu nevoi speciale, despre proiecte de mediu interesante, despre oameni cu povesti incredibile care si-au transformat experientele personale in cauze sociale. Sunt convinsa ca si anul acesta voi asista la un spectacol in care actorii principali vor fi cei care au reusit sa iasa din rand si sa ne demonstreze tuturor ca gesturile marunte pot schimba lumea”, a declarat Paula Herlo, senior corespondent al Stirilor ProTv

109 reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara concureaza anul acesta la Gala Societatii Civile. Acestia au inscris in total, la cele 17 sectiuni ale competitiei, 176 de proiecte si programe.

Cred ca am facut pasi importanti in ultimii ani si rezultatele deja se vad, pe drumul spre normalitate. Romanul intelege ca soarta si viata sunt in mainile lui. Si ca fiecare dintre noi trebuie sa se responsabilizeze, sa ia atitudine, sa schimbe ceva in bine. Iar numarul mare de proiecte inscrise anul acesta in cea de-a zecea editie a Galei Societatii Civile vine sa confirme acest inceput de normalitate. La Stirile ProTv si la Romania, te iubesc! noi am avut mai multe campanii. Am inceput de mult aceasta lupta, si, din fericire, rezultatele incep sa apara. Este foarte bine ca exista o astfel de Gala, in care cele mai bune proiecte sunt premiate, iar asta incurajeaza implicarea, concurenta, precum si alte si alte proiecte”, a declarat Alex Dima, senior corespondent al Stirilor ProTv

Numarul inscrierilor pe sectiuni: Educatie, Invatamant si Cercetare - 24 proiecte, Arta si Cultura - 12 proiecte, Apararea drepturilor individuale/ colective - 7 proiecte, Comportament civic si Participare publica - 16 proiecte, Sanatate - 18 proiecte, Incluziune sociala - 8 proiecte, Servicii de Asistenta sociala - 7 proiecte,  Protectia mediului - 8 proiecte, Dezvoltare economica si sociala - 18 proiecte, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT - 21 de proiecte, Proiecte pentru TINERET - 20 de proiecte, Buget - / Eficienta + - 9 proiecte, Impact - 12 proiecte, Durabilitate - 11 proiecte, Originalitate - 22 de proiecte, Proiecte si campanii de CSR - 5 proiecte, Sectiunea Programe - 34 de programe.

Proiectele inscrise in competitie au fost evaluate si notate de catre membrii juriului, 60 de specialisti: in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, dar si reprezentanti ai sectorului privat.

Mai multe detalii despre membrii juriului de anul acesta, dar si despre proiectele inscrise in competitie, gasiti pe www.galasocietatiicivile.ro.

Initiata in anul 2002, de-a lungul celor noua editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie 1.160 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Inca de la prima editie, cand au fost inscrise 38 de proiecte in competitie, misiunea Galei a ramas aceeasi, aceea de a promova si premia activitatea sectorului non-profit.

Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”, part of Millenium People.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile