«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Coalitia Pentru Economie Sociala sustine reluarea dialogului privind Legea Economiei Sociale!

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-05-23

 

Marti, 22 mai, 47 de organizatii membre ale Coalitia Pentru Economie Sociala au transmis o scrisoare Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale prin care reitereaza necesitatea reluarii dialogului cu privire la reglementarea economiei sociale.

Pentru perioada 2014-2020 Coalitia propune urmatoarea agenda pentru dezvoltarea economiei sociale in Romania:

  1. Dezvoltarea sectorului asociativ prin ridicarea barierelor de inregistrare si de derulare a activitatilor economice existente in prezent.
  2. Stoparea declinului cooperatiei si relansarea acesteia in domenii critice pentru dezvoltarea durabila a Romaniei - agricultura, forestier, dezvoltare rurala - consum si utilitati.
  3. Promovarea mai accentuata a organizatiilor care asigura acces la finantare si asigurari de sanatate CARuri si microcreditare si creditare – mutualitati.
  4. Recunoasterea potentialului economic si social al entitatilor economiei sociale ca parte integranta a sectorului IMM prin includerea in toate programele de sprijin si accesul acestora la toate facilitatile prevazute pentru IMM.
  5. Reforma politicilor sociale, cu precadere a celor de ocupare, pentru a trece de la asistare la incluziune activa prin integrarea  eficienta a mecanismelor economiei sociale in aceste politici (ex. intreprinderile sociale de insertie, cooperative sociale,  ale grupurilor dezavantajate sau multi-stakeholder cu implicarea autoritatilor locale, organizatii mutuale de asigurari de sanatate).
  6. Adoptarea unui cadru legal favorabil dezvoltarii economiei sociale in Romania.

 Secretariatul Coalitiei organizatiilor care sustin economia sociala este asigurat de catre FDSC prin Institutul de Economie Sociala, persoana de contact Diana Berceanu, diana.berceanu@fdsc.ro.  

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile