«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cerere de aplicatii: "Asocierea: o sansa pentru agricultori"

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-07-25

 

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), prin intermediul Institutului de Economie Sociala (IES), lanseaza cererea de aplicatii pentru programul "Asocierea: o sansa pentru agricultori", prin care isi propune sa raspunda problemelor de asociere din mediul rural din Romania. 

Scopul programului "Asocierea: o sansa pentru agricultori”, este acela de a ajuta organizatiile de agricultori sau grupurile de intitiativa dintr-o comunitate rurala, sa creeze o intreprindere sociala agricola care sa conduca la dezvoltarea economica si sociala a respectivei comunitati si a membrilor.

Pe baza aplicatiilor primite, va fi selectata o organizatie sau un grup de initiativa dintr-o comunitate rurala, unde agricultura reprezinta o activitate economica de baza. Cei selectati vor fi ajutati sa infiinteze o intreprindere sociala agricola in comunitatea din care provin.

Organizatia sau grupul de initiativa selectate sa participe in acest program, vor fi instruite privind formele de asociere pe care le pot alege, vor fi ajutati sa scrie planul de afaceri pentru viitoarea intreprindere sociala agricola si, apoi, vor primi consultanta pentru a gasi cea mai potrivita sursa de finantare pentru a infiinta intreprinderea. 


Puteti afla care sunt conditiile pentru a beneficia de acest program si ce trebuie sa faceti in acest sens, AICI. Formularele prin care puteti aplica pentru a fi parte din program sunt disponibile AICI (pentru organizatii) si AICI (pentru grupuri de initiativa).


Dosarele de candidatura pot fi trimise pe e-mail la adresa diana.berceanu@fdsc.ro sau prin posta la adresa Blv. Nerva Traian Nr 21, Sector 3, Bucuresti - in atentia Dianei Berceanu - programul "Asocierea: o sansa pentru agricultori”, pana la data de 4 August 2012.

Proiectul “Asocierea - o sansa pentru agricultori” face parte din programul “Dezvoltare Rurala prin antreprenoriat si asociere” - finantat de catre Romanian American Foundation (RAF) pentru PACT, CIVITAS, FDSC, CMSC, CRPE si CEED.

Despre Institutul de Economie Sociala
Institutul de Economie Sociala (IES) functioneaza in cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si este un observator avizat si un suporter activ al economiei sociale din Romania si anume: asociatii si fundatii, case de ajutor reciproc ale salariatilor si pensionarilor, cooperative, asociatii agricole si de proprietari de paduri  avand o echipa multidisciplinara de experti economisti, sociologi, juristi si practicieni- manageri de economie sociala. Institutul doreste sa contribuie la dezvoltarea economiei sociale din Romania prin promovarea unor politici publice favorabile, formare, consultanta si informare de specialitate destinate practicienilor in vederea crearii de noi intreprinderi ale economiei sociale si pentru dezvoltarea celor deja existente.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile