«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Universitatea de vara pe tema Responsabilitatii Sociale

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-07-20

Intre 22 si 26 august 2012, la Miercurea Ciuc, intr-o atmosfera de lucru relaxanta si creativa, 100 de ONG-isti improspatati de aerul tare de munte vor deveni protagonistii primei “Universitati de vara” a retelei Societal. Tema evenimentului este “managementul Responsabilitatii Sociale in proiectele ONG-iste”.

 

Agenda Universitatii despica aceasta tema generala in trei subiecte:

  • Atelierul “Proiecte-pilot de responsabilitate sociala”. Elaborarea solutiilor pentru managementul responsabil al proiectelor de educatie nonformala finantate prin programele Grundtvig si Tineret in Actiune (ANPCDEFP).
  • Atelierul “Marca Eveniment responsabil”. Prezentarea caietul de sarcini al acestei marci, lansata de Societal, care ofera recunoastere evenimentelor (festivaluri, concerte, conferinte, happening-uri urbane) care reusesc sa isi imbunatateasca impactul social, economic si de mediu in aceeasi masura in care isi delecteaza publicul.
  • Atelierul de scenarii “ONG 2020”. Propunerea unei metode de planificare strategica inovatoare (constructia participativa de scenarii) pentru ca ONG-istii participanti sa exploreze impreuna diferite “viitoruri posibile” privind evolutia organizatiile lor pe termen mediu si lung.

 Inscrierile la Universitatea de Vara se realizeaza specific pentru fiecare atelier. Vor fi selectate:

Principiul nediscriminarii reprezinta un pilon important pentru proiectul Societal. Ca urmare, selectarea participantilor la Universitate se va realiza indiferent de rasa, religia, apartenenta etnica, sexul, varsta, orientarea sexuala, dizabilitatile sau statutul social al candidatilor.

Societal (sau "Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile") este un proiect realizat de Asociatia REPER21, in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES, si este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile