«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Anecoop nu doar rezista crizei, se concentreaza pe crestere

Postata in: Anul International al Cooperativelor
Data: 2012-07-24

"Cererea se afla in mainile a catorva companii din lume, dar in Spania avem sute de furnizori",  declara Carlota Pardo, purtator de cuvant al Anecoop- o cooperativa si unul din cei mai mari furnizori de fructe si legume din Mediterana.

Anecoop este un punct de referinta pentru alte afaceri cu fructe si legume din intreaga lume, prin demonstrarea beneficiilor consolidarii care a dus aceasta cooperativa pe acelasi nivel cu competitorii sai majori. "Una din provocari este faptul ca suntem atat de dispersati in sectorul cooperativelor de fructe si legume incat nu avem puterea pe care am fi putut sa o avem", a declarat Pardo. Cu toate acestea, cooperativa are 79 de membri, care insemna 90.000 de cultivatori si este implicata in convingerea acestora sa ia in considerare consolidarea pentru a creste si pentru a beneficia de costurile de operare mai scazute si putere mai mare de negociere.

In aceste vremuri, cand alte afaceri se concentreaza pe contractare ca un efort de supravietuire, Anecoop inregistreaza progres.

In comparatie cu mare parte din sectorul afacerilor din Spania, Anecoop a produs, in ultimul an, rezultate financiare solide si a reusit sa-si mentina forta de munca.

Conform explicatiilor lui Pardo, modelul cooperativei s-a dovedit a fi eficient chiar si in vremuri dificile. "Reprezentam un model de afacere care poate trece orice criza," declara acesta.

In acelasi timp, Anecoop se concentreaza si pe comunitatile in care activeaza, in special pe calitatea vietii si sanatatea copiilor. Acum 2 ani a inceput campania "Growing the Future" prin care copiii sunt incurajati sa consume cantitati mai mari de fructe si legume. Aceasta include un joc online numit "The Bouquet Method" care incurajeaza participantii la o campanie de 28 de zile. De asemenea, prin indemnarea familiilor sa ia masa impreuna, se abordeaza unul dintre motivele pentru care copii mananca gresit: erodarea valorilor familiei.

Material preluat si adaptat de Laura Done, colaborator IES.org.ro

Sursa: Stories.coop

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile