«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Guvernul a adoptat proiectul Legii privind subventionarea serviciilor sociale acordate de furnizorii privati

Postata in: Noutati legislative
Data: 2012-12-10

In data de 4 decembrie 2012, Guvernul Romaniei a adoptat un Proiect de lege prin care furnizorii privati de servicii sociale nu mai sunt doar potentiali beneficiari de finantari sporadice din bugetele locale, ci parteneri in asigurarea unei piete mixte de servicii sociale la nivel local.

Proiectul de lege stabileste acordarea de subventii din bugetele locale si din bugetul de stat pe baza unor prioritati inscrise in propriile programe de subventionare.
Procedura de subventionare reglementata prin prezentul Proiect propune un nivel maxim de subventionare ce nu poate depasi 50% din costul standard/beneficiar/tip de serviciu stabilit conform legii, atat in cazul subventiilor de la bugetul de stat, cat si pentru subventiile acordate de la bugetele locale.
De asemenea, Proiectul de lege propune subventionarea nu numai a asociatiilor si fundatiilor, ci si a cultelor recunoscute de lege.

Actul normativ este o Lege speciala prin care se propune ca subventionarea serviciilor sociale sa fie realizata in baza unor proceduri de evaluare si selectie, care respecta principiile concurentei, eficientei si transparentei in alocarea fondurilor publice.


Sursa Guvernul Romaniei

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile