«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Premiul EAPN pentru Inpiratie si Invatare Transnationala

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-01-17

Reteaua Europeana Antisaracie – EAPN (www.eapn.eu) a lansat Premiul EAPN pentru Inpiratie si Invatare Transnationala (EAPN Award for Transnational Inspiration and Learning) pentru a face cat mai vizibil impactul pozitiv pe care il au inspiratia si invatarea transnationala si pentru a evidentia organizatiile neguvernamentale si entitatile sectorului public care au initiat noi abordari pozitive in ceea ce priveste lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale, prin incurajarea participarii directe a persoanelor care traiesc in saracie.

Premiul va cauta sa evidentieze atat entitatile initiatoare, cat si pe cele care au fost surse de inspiratie. Inspiratia si invatarea transnationala pot sa se fi intamplat fie in UE, fie in afara ei, iar premiul va  fi acordat initiativelor care au facilitat cooperarea la nivel grassroot, mai degraba decat proiectelor finantate prin programe UE, desi acestea din urma nu sunt totusi excluse.

Trei perechi formate din organizatii neguvernamentale vor fi premiate la categoria ONG-uri. Premiul acordat ONG-urilor va avea valoarea de 1500 EUR pentru organizatia care a fost initiatoarea si 1000 EUR pentru organizatia care a reprezentat sursa de inspiratie. Urmatoarele doua perechi clasate vor primi 500 EUR pentru fiecare dintre ONG-urile initiatoare sau pentru cele care au fost sursa de inspiratie.

Trei entitati ale sectorului public si entitatile care au inspirat activitatile, politicile sau abordarea acestora vor primi cate un certificat.

Prima editie a Premiului EAPN va avea loc intre ianuarie – martie 2013. Termenul limita pentru expedierea aplicatiilor este 15 februarie 2013. Mai multe informatii despre premiu, criteriile de selectie, formularul de inscriere si persoana de contact sunt disponibile aici.

Preluare de pe site-ul www.eapn.eu.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile