«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Curs de formare: Competente antreprenoriale in economie sociala

Postata in: Oportunitati
Data: 2013-03-07

In perioada 20-22 martie 2013 se va desfasura la Bacau cursul gratuit de formare in antreprenoriat social "Competente antreprenoriale in economie sociala".

Cursul este organizat de Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala - CADI Eleutheria, in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP Romania), Guvernul Romaniei - Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) si Alianta Civica a Romilor din Romania (ACRR).

Investitia sociala presupune folosirea resurselor financiare pentru a genera beneficii sociale si economice. In Romania, in ultimii zece ani, s-a dezvoltat o serie variata de investitii sociale si au fost introduse forme noi de economie sociala. Aceasta crestere se reflecta in mod direct in aparitia unei generatii noi de antreprenori sociali si a unor oportunitati de dezvoltare a formelor de economie care au impact asupra comunitatilor.

Cursul se concentreaza in special asupra antreprenoriatului social, activitate care presupune dezvoltarea comunitatilor dezavantajate, cum sunt cele de romi, prin implicarea acestora, a autoritatilor locale si a societatii civile in activitati durabile si profitabile, care vor avea capacitatea sa genereze autosustenabilitate si independenţa solutiilor sociale. Participantii vor avea ocazia sa invete cum sa dezvolte un plan de afaceri cu impact social, de la identificarea nevoilor sociale si a resurselor disponibile pana la managementul afacerii. Cursul se adreseaza autoritatilor locale si societatii civile din regiunea de dezvoltare Nord-Est, active in domeniul incluziunii sociale. De asemenea, cursul beneficiaza de certificare CNFPA si este sustinut de Oana Toiu si Paul Calin, experti in antreprenoriat si economie sociala.

Participarea la curs este gratuita, iar cursantii vor avea asigurate materialele de curs si mesele zilnice. Cazarea si decontul transportului sunt asigurate participantilor care se deplaseaza din afara orasului Bacau, in limita locurilor disponibile. Pentru a participa la acest curs si pentru a obtine informatii suplimentare va rugam sa contactati echipa proiectului la numarul de telefon 021.201.78.86 sau la adresa de e-mail mihaela.ghinescu@undp.org.

Cursul „Competente antreprenoriale in economie sociala” este organizat in cadrul proiectului POSDRU/69/6.1/S/34922 Economia sociala ca solutie a dezvoltarii comunitatilor Roma din Romania, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste in oameni”, interventie ce isi propune sa sustina si sa contribuie la dialogul national referitor la incluziunea sociala a comunitatilor de romi din Romania.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile