«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Apel la contributii: "Intreprinderile sociale - oportunitati si constrangeri", numar special Revista Calitatea Vietii

Postata in: Oportunitati
Data: 2013-03-07

Termen limita de depunere: 15 aprilie 2013

Special editors:
Claudia Petrescu (Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Bucuresti), Mihaela Lambru (Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala)

Revista Calitatea Vietii
(www.revistacalitateavietii.ro) publica un numar special dedicat intreprinderilor sociale in iunie 2013. Scopul principal al acestui numar este acela de a analiza intreprinderile sociale din perspectiva oportunitatilor si constrangerilor de dezvoltare ale acestora.

Intreprinderea sociala reprezinta o afacere in care scopul principal este de natura sociala, iar profitul se intoarce in comunitate sau este distribuit limitat intre membrii care participa activ la luarea deciziilor. In conditiile crizei economice si schimbarilor valorilor sociale creste interesul pentru a dezvolta organizatii alternative utilizand resurse hibride (publice, private si non-profit) care sa realizeze performanta economica avand in centrul misiunii lor si preocupari pentru obiective sociale. Din ce in ce mai multe organizatii ale societatii civile urmaresc dezvoltarea de intreprinderi sociale pentru: imbunatatirea calitatii serviciilor si programelor, asigurarea continuitatii in furnizarea serviciilor catre beneficiari si cresterea numarului de beneficiari, obtinerea de noi resurse financiare care sa favorizeze stabilitatea activitatii lor.

Articolele trimise spre publicare pot aborda diverse teme cum ar fi:

  • tipologia intreprinderilor sociale;
  • caracteristicile intreprinderilor sociale;
  • modalitati de armonizare a obiectivelor sociale cu cele economice;
  • probleme legate de identitatea organizationala;
  • resurse, dinamica si structura organizationala;
  • managementul organizational;
  • relatia dintre intreprinderile sociale si stat, comunitate;
  • impactul intreprinderilor sociale asupra dezvoltarii locale;
  • participarea membrilor la luarea deciziilor etc.

 

Articolele trebuie sa aiba intre 4000 si 8000 de cuvinte, exceptand referintele, cu un abstract in limba romana si unul in limba engleza. Pentru articolele scrise in limba romana abstractul in limba engleza trebuie sa aiba o forma mai extinsa, de tip sinteza, intre 600 si 800 de cuvinte. Toate articolele vor fi evaluate prin procesul de double blind peer review conform procedurilor standard ale revistei. Contributiile vor fi trimise pe adresa revistei (redactia@revistacalitateavietii.ro) pana la data de 15 aprilie 2013. Manuscrisele trimise trebuie sa respecte standardele de redactare, care sunt disponibile aici.

Aceasta activitate se desfasoara in cadrul proiectului "PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (Academia Romana), Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (Universitatea din Bucuresti), European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (EURICSE) si Centrul National de Pregatire in Statistica (CNPS). Co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - Investeste in oameni!

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile