«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Programul Changemakers pentru studenti - schimbarea incepe de la tine!

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-04-11

Program al Asociatiei Studentilor Economisti din Romania (ASER), Changemakers incurajeaza studentii sa isi asume responsabilitatea schimbarii in tara noastra, prin popularizarea conceptului de antreprenoriat social in randul acestora. Studentii primesc informatii, resurse si au acces la oportunitati de a implementa o afacere sociala in urma participatii la program.

Obiectivele Changemakers:

  • Informare: Familiarizarea unui numar cat mai mare de studenti cu antreprenoriatul social, precum si promovarea afacerilor sociale de succes ce stau la baza acestui concept.
  • Motivare: Motivarea participantilor sa devina agenti ai schimbarii implicandu-se in problemele sociale ale tarii noastre prin antreprenoriat social.
  • Conectare: Realizarea unui cadru permanent prin care studentii isi creaza conexiuni cu oameni interesati sa aduca schimbarea in Romania.

Comunitatea Changemakers este alcatuita in prezent din peste 200 de participanti si membri ai echipelor organizatoare, fiind un mediu propice de networking si schimb de informatii interesante din sfera antreprenoriatului social.

Aflata deja la cea de-a 5-a editie, Changemakers continua traditia celor patru editii anterioare, aducand in acelasi timp elemente inovatoare in structura proiectului. Programul include:

  • Actiunea sociala - 27, 28 aprilie (activităti desfasurate la Centrul de Plasament "Robin Hood" din cadrul DGASPC Sector 4, Bucuresti)
  • Conferinta Changemakers - 11 aprilie (interventii si prezentari pe teme legate de antreprenoriatul social)
  • Sesiunea de antreprenoriat social - 16 aprilie (prezentari ale unor modele de afaceri in cadrul a doua paneluri intitulate Antreprenoriatul Social: Fezabil astazi si Antreprenoriatul Social: Business sau pasiune?)
  • Scoala de primavara - 19 aprilie - 2 mai (care isi propune dezvoltarea competentelor personale si a ideilor de afaceri sociale printr-o serie de ateliere, training-uri si vizite la intreprinderi sociale).

Adrian Secal, coordonatorul Institutului de Economie Sociala, va sustine un training de antreprenoriat social in prima zi a Scolii de primavara Changemakers.

Mai multe informatii despre program sunt disponibile pe site-ul www.changemakers.aser.ro.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile