«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Fundatia PACT lanseaza a doua runda a programului de finantare PACT pentru COMUNITATE

Postata in: Oportunitati
Data: 2013-04-17

Fundatia PACT lanseaza a doua runda a programului de finantare PACT pentru COMUNITATE dedicat comunitatilor mici din sudul Romaniei.

Prin PACT pentru COMUNITATE, Fundatia PACT isi propune sa contribuie la producerea unor schimbari pozitive si de lunga durata in comunitatile in care lucreaza; sa contribuie la crearea de comunitati puternice si solidare, construind capacitatea membrilor acestora de a lua initiativa si a se asocia pentru a imbunatati conditiile de trai si calitatea vietii pentru intreaga comunitate, valorificand responsabil resursele locale.

Incepand din acest an, programul PACT pentru COMUNITATE are trei linii de finantare:

  • Proiecte de dezvoltare comunitara;
  • Initiative de economie sociala;
  • Dezvoltare de organizatii comunitare noi – Invatare, Participare, Incredere.

Fiecare din cele trei linii de finantare are propriul sau set de documente, inclusiv ghidul distinct al aplicantului. Aplicantii pot depune unul sau mai multe proiecte, pentru oricare din liniile de finantare in care se incadreaza ca solicitanti eligibili.

In runda de finantare 2013 vom aloca un total estimat de 150.000 RON, dupa cum urmeaza:

  • Proiecte de dezvoltare comunitara - 40.000 RON pentru 4 proiecte noi de dezvoltare comunitara (max. 10.000 RON/proiect);
  • Initiative de economie sociala - 10.000 RON pentru un start-up de economie sociala;
  • Dezvoltare de organizatii comunitare noi – Invatare, Participare, Incredere: (1) 25.000 RON pentru 5 proiecte comunitare dezvoltate de grupuri comunitare nou constituite - max. 5.000 RON/proiect, si (2) servicii complementare pentru constituirea celor 5 grupuri comunitare noi (12 luni): facilitare: 17.000 RON (50 de zile) si consultanta: 5000 RON (10 zile).
  • Din 150.000 RON, 53.000 RON merg catre initiative realizate in urma derularii unor proiecte PACT curente: Cetatenie activa in Baicoi (componenta 1, finantare 6.500 RON), Identitate, Traditie, Bunastare locala (componenta 2 – 3 start-up-uri, finantare 10.000 RON/start-up) si Initiativa comunitara pentru agricultura sustenabila (componenta 2, 13.500 RON pentru 1 start-up de antreprenoriat social in comuna Suhaia, Teleorman) si 3.000 RON pentru consultanta necesara acestor proiecte.

Articol preluat de pe site-ul www.StiriONG.ro.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile