«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

EUSef - o noua denumire pentru fondurile europene destinate antreprenoriatului social

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-04-29

 

In data de 17 aprilie 2013 a fost adoptat Regulamentul (UE) nr. 346/2013 al Parlamentului European si al Consiliului privind fondurile europene de antreprenoriat social

Regulamentul este destinat facilitarii activitatii acelor investitori ( "din ce in ce mai multi", apreciaza institutiile europene) interesati de atingerea unor obiective sociale in cadrul activitatilor economice pe care le desfasoara si care nu se mai limiteaza doar la urmarirea profitului financiar.
Acesti investitori, conform Regulamentului, sunt activi pe o piata a investitiilor sociale care a luat nastere in Uniunea Europeana, piata constituita in parte din fonduri de investitii care vizeaza intreprinderile sociale. 

Regulamentul are in vedere acele fonduri care actioneaza in mai multe state membre, dorind sa mobilizeze capitaluri de investitie in Uniunea Europeana. Aceste fonduri vor putea utiliza denumirea de EuSEF din acest Regulament al Comisiei care impune obligatii corespondente administratorilor acestora in toate statele membre. Aceste cerinte ar trebui sa asigure increderea investitorilor care doresc sa investeasca in fondurile respective.

In Avizul privind propunerea de regulament al Comitetului Economic si Social European se remarca  necesitatea unui acces mai bun la un capital adecvat pentru intreprinderile sociale ca domeniu prioritar de actiune. De asemenea, CESE a atras atentia ca aceasta initiativa ar trebui privita ca fiind doar unul dintre numeroasele instrumentele financiare adaptate, necesare urgent, care trebuie dezvoltate in continuare.

Mai multe despre investitii responsabile social in Romania la aceasta pagina

Articol elaborat de Ancuta Vamesu, Coordonator economie sociala in cadrul proiectului Prometeus - Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile