«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Economia sociala in satele romanesti - targ si conferinta

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2013-06-06

 

 

Astazi are loc la Bucuresti evenimentul national „Economia sociala in satele romanesti”, organizat de Fundatia Soros. Evenimentul face parte din campania de promovare a rezultatelor proiectului „RURES. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania” (www.rures.ro), implementat in perioada iulie 2010 - iunie 2013 de catre Fundatia Soros, in parteneriat cu Fundatia Pestalozzi si Fundatia Civitas. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!

„Cum se infiinteaza o intreprindere sociala in mediul rural? Care e rolul intreprinderilor sociale in comunitate? Care sunt activitatile pe care le desfasoara oamenii de la sate?

Dupa 3 ani in care am infiintat 25 de intreprinderi sociale in sate din 8 judete si am creat 55 de locuri de munca in mediul rural, vrem sa impartasim cu voi drumul de la o idee la 25 de start-up-uri, misiunea sociala a structurilor economice nou infiintate si impactul pe care il au asupra comunitatilor rurale in care au fost create.

Va invitam sa cunoasteti o noua generatie de antreprenori sociali din Alba, Brasov, Suceava, Botosani, Buzau, Calarasi, Prahova si Braila si sa admirati produsele pe care oamenii de la sate le realizeaza: cosuri de nuiele, stergare, icoane pe sticla, traiste, confectii textile, cazane, ibrice.

Evenimentul va fi asezonat cu paine de casa coapta pe vatra, cornuletele, cozonacii, muraturile, dulceturile, toate facute dupa retete traditionale, de oamenii care lucreaza in intreprinderile sociale RURES.”


Agenda evenimentului este disponibila aici.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile