«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie Seminar IES: "Dezvoltarea economiei sociale in Romania. Programarea FSE 2007-2013 POSDRU DMI 6.1. Lectii invatate"

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-07-12

 

 

Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza miercuri, 17 iulie, seminarul „Dezvoltarea economiei sociale in Romania. Programarea FSE 2007-2013 POSDRU DMI 6.1. Lectii invatate”, cu incepere de la ora 09:30 la Sala de reuniuni a Institutului de Economie Sociala (Bd. Nerva Traian, Nr. 21, Sect. 3, Bucuresti).

Economia sociala a fost o prioritate pentru FSE in Romania in perioada 2007-2013, cel putin din punctul de vedere al alocarilor bugetare de 9% din bugetul total POSDRU. Din pacate insa, numai 35% din suma alocata a fost contractata pana la aceasta data. Acest domeniu de interventie a atras un numar impresionant de proiecte – 2112 de proiecte depuse. Au fost multe disfunctionalitati, dar si multe proiecte de succes.  Va propunem sa reflectam impreuna asupra sprijinului acordat economiei sociale in cadrul POSDRU 2007-2013 DMI 6.1 si lecțiile pe care le putem invata din aceasta experienta – ce a mers, ce nu a mers, ce ar trebui schimbat in noua perioada de programare.

Agenda preliminara a seminarului este disponibila AICI.

Participantilor care vin dintr-o localitate aflata la peste 50 de km distanta de Bucuresti, li se poate deconta transportul cu trenul (pe baza biletelor insotite de factura de la CFR), autocarul (biletele stampilate de firma de transport) sau automobilul personal (bonurile de combustibil stampilate de benzinarie, in limita a 7,5 litri de combustibil la 100 km parcursi-conform legii). Ulterior transmiterii acestor date, veti fi contactat de organizatori pentru a va confirma posibilitatea decontarii integrale a sumei specificate de dvs.

Pentru a va inscrie va rugam sa completati formularul de inscriere pana duminica, 14 iulie 2013. Acesta este disponibil AICI.

De asemenea, pentru a ne asigura ca ajungem la o paleta cat mai larga a beneficiarilor POSDRU 2007-2013, DMI 6.1, dar si la cat mai multi actori ai economiei sociale, am pregatit un chestionar referitor la provocarile si avantajele pe care le-a adus acest program economiei sociale. Acesta este disponibil AICI. Va rugam ca, chiar si in eventualitatea in care nu veti putea participa la seminar, sa completati totusi acest chestionar, ale carui raspunsuri sunt extrem de importante pentru discutiile ce vor avea loc.

Pentru detalii va sta la dispozitie: Valentina Bogdan (asistent de proiect) 021.310.01.77/81/82/83, valentina.bogdan@fdsc.ro.

Acest eveniment este organizat in cadrul proiectului „Prometeus – promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educaţie si formare profesionala la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitaţii Vietii, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile