«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Prezenta romaneasca la Conferinta Mondiala a Uniunilor de Credit din Ottawa, Canada

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-07-23

 

 

In perioada 14-17 iulie 2013 a avut loc in Ottawa, Canada, Conferinta Mondiala a Uniunilor de Credit sub egida World Council of Credit Unions (WOCCU) - organizatie mondiala care are 200.000.000 de membrii, din 56.000 case de ajutor reciproc in 101 tari. 
Cu aceasta ocazie, Consiliul WOCCU si-a ales si un nou presedinte in persoana lui Grzegorz Bierecki, presedinte al Asociatiei Nationale a Cooperativelor de Economii si Uniunilor de Credit din Polonia, fost activist al miscarii sindicale Solidaritatea inchis pentru activitatea sa politica de regimul comunist. (sursa: aici) 

Conferinta a fost un prilej pentru a constata cresterea impresionanta a miscarii uniunilor de credit pe plan mondial, acestea avand in prezent o cota de piata (member penetration) de 7.72% si un total al creditelor acordate in 2012 de US 1.1 trilioane $, totalul rezervelor uniunilor inregistrand o crestere de 15% in 2012.
Mai multe date statistice despre miscarea uniunilor de credit in lume in raportul statistic anual sunt disponibile la aceasta pagina.

Agenda Conferintei poate fi consultata la aceasta adresa si prezentarile sustinute, aici.

Romania a fost reprezentata la aceasta Conferinta de Federatia Caselor de Ajutor Reciproc (FED-CAR), membru WOCCU din 2005, din partea organizatiei participand dl. Florin Simion, director executiv al FEDCAR, si reprezentanti ai altor CAR-uri membre: CAR PIM Sibiu, CAR ACCES Bistrita, CAR Credit Teius si CAR Fokkus Targu Secuiesc.

In afara participarii la sesiunile educationale si vizita la Buduchnist Credit Union, Ottawa, delegatia CAR Credit Teius a avut oportunitatea de a relationa si cu o parte a comunitatii romanesti in Otawa si Montreal.

"Cu o agenda extrem de incarcata, conferinta a creat premisele unui important schimb de experienta realizat prin sesiunile educative, dar si prin posibilitatea oferita de organizatori de a relationa unii cu ceilalti si, astfel, de a face transfer de experienta lideri din peste 2000 de uniuni de credit, din 61 de tari, prezenti la Ottawa." a spus dl Cristian Florin Bota, director CAR Teius.

 

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile