«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Economia sociala in regiunea Bucuresti-Ilfov

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-07-23

 

 

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Institutul de Economie Sociala  au organizat in data de 17 mai 2013, Dezbaterea regionala Bucuresti-Ilfov - O regiune, o capitala, un oras cu o economie sociala si solidara -Forum deschis al economiei sociale, in Bucuresti, la Hanul lui Manuc. Acest articol face parte dintr-o serie de articole care prezinta opiniile si concluziile Dezbaterii Regionale. Mai multe detalii aici.

Ancuta Vamesu, in cadrul interventiei din cadrul Forumului Deschis, a mentionat ca economia sociala (ce cuprinde asociatii, fundatii, cooperative si case de ajutor reciproc) este un angajator important in Regiunea Bucuresti-Ilfov oferind peste 18.000 de locuri de munca in 2010, reprezentant 2% din totalul salariatilor din regiune.  

Cu venituri intr-o usoara crestere, economia sociala creste totusi intr-un ritm mai lent decat regiunea in ansamblu.
Se manifesta efectele lipsei unor politici locale si regionale de incurajare a acestui sector, care pare ca a pierdut din ritmul perioadei anterioare. Nu exista un dialog structurat intre organizatiile economiei sociale si autoritatile locale si regionale, fiind necesar a se intreprinde actiuniin acest sens.
De asemenea, este necesara elaborarea unor strategii/politici locale si regionale de dezvoltare a economiei sociale, fie separat, fie ca elemente integratein strategiile de dezvoltare de ansamblu.

Mai multe date despre economia sociala din regiunea Bucuresti Ilfov si istoricul dezvoltarii acesteia puteti gasi in prezentarea disponibila la aceasta pagina.
Puteti descarca acest articol de la aceasta pagina

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile