«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Pentru ca economia sociala din Romania sa devina vizibila!

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-05-15

Incepand cu luna Mai 2013 Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Centrul National de Pregatire in Satistica implementeaza proiectul "Pentru ca economia sociala din Romania sa devina vizibila!", finantat de Comisia Europeana, Directia Generala Intreprinderi si Industrie, prin apelul de proiecte "Impactul economic al intreprinderilor sociale" (Economic impact of social enterprises).

Scopul general al proiectului este acela de a oferi sectorului economiei sociale si tuturor persoanelor interesate informatii si indicatori credibili si comparabili privind rolul si ponderea intreprinderilor sociale in economia nationala a Romaniei.

Pe parcurusul celor 14 luni de implementare, IES si partenerii sai isi propun sa dezvolte metodologia adecvata pentru proiectarea conturilor nationale satelit si sa realizeze o analiza in vederea masurarii performatelor si contributiei intreprinderilor sociale in economia nationala. Astfel, proiectul vizeaza elaborarea metodologiei specifice care sa furnizeze cadrul operational pentru crearea conturilor satelit privind intreprinderile sociale corelate cu dezvoltarea conturilor nationale. Dezvoltata in concordanta cu recomandarile Uniunii Europene, metodologia va permite realizarea unei analize de profunzime a sistemelor locale de colectare de date de bilant care sa ofere o imagine a performatelor si contributiei intreprinderilor sociale in economia nationala.

Totodata, prin intermediul Atlasului Economiei Sociale - editia 2014
, proiectul aduce in atentia tuturor factorilor interesati atat o serie de date de ordin general cat si date de natura economica (venituri, imobilizari, salariati, rezultate ale exercitiului financiar etc.) ale organizatiilor de economie sociala.

Printre principalele rezultate ale proiectului se numara:

  • Registru Statistic al Intreprinderilor Sociale din Romania
  • Metodologia de creare a conturilor satelit pentru intreprinderi sociale, conectate la conturile nationale;
  • Conturi satelit consolidate si conectate la conturile nationale
  • Atlasul Economiei Sociale 2014, cu un focus special asupra noilor date colectate (anii 2011-2012)
  • Seminarii locale privind rolul economiei sociale
  • Conferinta Nationala a Economiei Sociale, editia 2014

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile