«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Franta: Lansarea raportului "Evaluarea aportului pe care il are economia sociala si solidara"

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-12-04In luna septembrie 2013, domnul Benoit Hamon, ministru francez responsabil cu economia sociala si solidara și consum a publicat raportul "Evaluarea aportului pe care il are economia sociala si solidara". Raportul analizeaza, din pespectiva statistica, importanta indicatorilor ce redau ponderea organizațiilor de economie sociala in Produsul Intern Brut (PIB) in Franta.

Plecand de la premisa ca Produsul Intern Brut nu tine seama sau tine prea putin seama de contributia pe care sectorul economiei sociale o are la bogatie si bunastare, raportul pune accentul pe necesitatea de a dezvolta, la nivel macro economic, noi instrumente si indicatori de bunastare care sa asigure o evaluare mult mai fidela a binelui individual si a celui colectiv.

Totodata,  pe langa evaluarea ponderii sectorului economiei sociale in PIB, studiul subliniaza importanta de a evalua in ce masura sistemul economic si cel social raspund obiectivelor pe care si le propun organizatiile de economie sociala. De asemenea, studiul subliniaza importanta derularii de studii/anchete care sa contribuie la o mai buna identificare/definire a parametrilor economiei sociale precum si la evaluarea specificitatilor acestui domeniu.

Studiul integral, in limba franceza, poate fi consultat la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile