«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Pe 20 ianuarie se incheie inscrierile la Gala Premiilor Participarii Publice, editia a V-a!

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2014-01-09"Pana la urma, omul sfinteste locul. Iar cand mai multi oameni se pun laolalta pentru a interveni pur si simplu in propria lor soarta si a semenilor lor, aceasta constituie acel ulei invizibil care face sa mearga mai departe mecanismul adesea ruginit al societatii", Vintila Mihailescu, membru al juriului.

Cu fiecare editie a Galei Premiilor participarii Publice (G3P) spunem ca aceasta gala demonstreaza in primul rand ca "se poate" ca oamenii obisnuiti sa razbata la masa la care se iau deciziile si ca premiantii n-ar trebui sa fie niste exceptii, ci exprimarea normalitatii pentru o tara democratica. Cei care urca pe scena galei de 5 ani incoace sunt oamenii care isi iau in serios drepturile civice si reusesc sa aiba o voce puternica in fata autoritatilor publice, pentru ca acestea sa-si faca mai bine treaba in beneficiul comunitatilor pe care le reprezinta.

Organizatiile din domeniul social sunt cele care au facut auzita vocea celor mai marginalizati. Alaturi de oferirea de servicii si sprijin, unele dintre ele si-au propus si sa schimbe regulile jocului in care unii oameni nu primesc pentru ca nu sunt vizibili. CeRe v-a prezentat la editiile precedente ale Galei cateva dintre povestile de succes ale acestor organizatii: Hope and Homes for Children a schimbat atitudinea autoritatilor care se ocupa de copiii institutionalizati, Asociatia Catharsis in 2011 si Paula Herlo si ProTv in 2012 au fost premiati pentru imbunatatirile aduse legislatiei privind adoptiile, iar Asociatia M.A.M.E. pentru pastrarea drepturilor parintilor aflati in concediu de crestere a copilului.

Gala Premiilor Participarii Publice demonstreaza ca poti sa ai un cuvant de spus in deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru Participare publica - CeRe, premiaza la G3P cetateni, organizatii si autoritati publice care demonstreaza prin exemplul propriu ca prin participare publica putem produce schimbari durabile pentru Romania - o tara in care cetatenii sunt interesati de ce se intampla in jurul lor, cer socoteala autoritatilor publice pentru decizii care ii privesc direct, iar autoritatile sunt deschise spre o comunicare reala cu cetatenii.

Cea de-a V-a editie a Galei Premiilor Participarii Publice organizata de CeRe, va aduce iar pe scena cele mai curajoase si perseverente organizatii, alaturi de institutii publice transparente si responsabile.

Pentru a intra in competitie, completati formularul atasat pana la data de 20 ianuarie 2014 si il trimiteti pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031.1050.756 sau prin posta la adresa str. Petru Maior nr.9, sector 1, Bucuresti 011261.

Linkuri directe:
•    Formular de inscriere
•    Ghid de completare a formularului

Mai multe despre primele patru editii ale Galei Premiilor Participarii Publice si despre proiectele premiante puteti gasi la acest link.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati organizatorii la e-mail depozite@ce-re.ro, telefon 031.1050.755, persoana de contact Sinziana Dobre.

Editia a V-a a Galei Premiilor Participarii Publice este realizata in parteneriat cu: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Babes-Bolyai, Institutul Aspen Romania, Ambasada Republicii Cehe in Bucuresti, Romanian-American Foundation.

Parteneri Media: Romania Pozitiva, RFI Romania, Decat o Revista, Think Outside The Box, Vice, Realitatea.net, StiriOng.ro

Centrul de Resurse pentru Participare Publica - CeRe este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este de a actiona pentru ca deciziile publice sa raspunda nevoilor si dorintelor actorilor sociali.

Gala Premiilor Participarii Publice - G3P este un eveniment anual care premiaza cetateni, organizatii sau autoritati publice care prin actiunile lor reusesc sa determine schimbarea sau adoptarea unei decizii publice, in beneficiul comunitatii pe care o reprezinta.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile