«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

ERASMUS+: Oportunitate pentru antreprenoriatul social

Postata in: Oportunitati de finantare
Data: 2014-01-17O noua sursa de finantare a initiativelor de antreprenoriat social, inclusiv formare, este disponibila prin noul program ERASMUS +.

In saptamana care s-a incheiat a fost lansat Apelul National al programului ERASMUS +, la nivel european Ghidul programului fiind disponibil din luna decembrie a anului trecut.

Astfel, in perioada 2014-2020, in cadrul programului ERASMUS + se va pune accent pe cresterea angajabilitatii tinerilor si imbunatatirea perspectivelor in cariera si pe dezvoltarea antreprenoriatului si a initiativei antreprenoriale, inclusiv antreprenoriat social.

Proiectele in acest domeniu sunt prevazute in cadrul Actiunea KA 2- Cooperare pentru inovatie si schimb de bune practici. Prin intermediul acestei Actiuni-cheie se pot finanta parteneriate strategice care promoveaza educatia antreprenoriala in vederea cresterii angajabilitatii si infiintarii de noi afaceri, cuprinzand si antreprenoriatul social, inclusiv in proiectele transnationale.

Ghidul Erasmus + poate fi consultat la aceasta pagina.

Mai multe detalii privind ERASMUS + pe pagina Comisiei Europene 

Antreprenoriat, tineri si bune practici

La sfarsitul anului 2013 Comisia Europeana a lansat Ghidul Youth in action programme;Focus on : young people and entrepreneurship: European good practice projects, un ghid ce prezinta proiecte bune practici din domeniul antreprenoriatului pentru tineri. Acest ghid prezinta peste 30 de initiative din cadrul proiectelor finantate prin programul Tineret in Actiune (parte din actualul ERASMUS +), putand fi o sursa de inspiratie pentru initiatorii de proiecte in acest domeniu.

Puteti gasi acest ghid la aceasta pagina.

Mai multe informatii aici.

(Surse foto: aici si aici)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile