«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Patrula Eco se pastreaza Mereu Verde la Arad cu sprijinul IES!

Postata in: Scoala lui Andrei
Data: 2014-01-21
Colegiul National "Elena Ghiba Birta" din Arad participa in programul de antreprenoriat Scoala lui Andrei prin intermediul proiectului Patrula ECO, ce isi propune sa reduca presiunea antropica asupra padurii Ceala, componenta a Parcului Natural Lunca Muresului.

Consultantii Institutului de Economie Sociala au fost alaturi de echipa Mereu Verde, oferindu-le suport in realizarea proiectului si a planului de afaceri, si sustin in continuare Patrula ECO in implementarea in bune conditii a activitatilor propuse.

In padurea Ceala raman numeroase resturi menajere, abandonate in locuri necorespunzatoare, de catre cei care-si petrec timpul liber aici, vizitatorii provenind din orasul Arad. Personalul administrativ al Parcului Natural Lunca Muresului deruleaza activitati de cercetare si conservare a biodiversitatii, respectiv de informare si educare ecocivica a populatiei.

Patrula ECO vine in sprijinul adiministratiei parcului si isi propune sa constituie o echipa activa de elevi, cu statut de formatori de opinie, care sa se implice in activitatile de educatie ecologica, de constientizare a opiniei publice si in intretinerea infrastructurii ecoturistice a padurii Ceala. Concret, activitatile desfasurate in Parcul Natural Lunca Muresului sunt impartite in doua categorii majore:

  1. constientizare ecologica: prin promovarea rolului biodiversitatii si ecoturismului in 5 scoli aradene si patrularea, cu biciclete, in zonele vizitate de turisti, oferindu-le pliante, harti si pungi pentru gunoi
  2. marcarea a peste 50 km de trasee de cicloturism si trasarea track-urilor acestora cu GPS-ul, respectiv amplasarea a 10 cosuri de gunoi

Desi are un puternic caracter social, proiectului Patrula ECO nu ii lipsesc activitatile antreprenoriale si economice care vor ii asigura sustenabilitatea dupa finalizarea finantarii. Astfel, cele 10 biciclete achizitionate prin proiect, folosite de elevi pentru patrulare, vor fi preluate in custodie de administratia parcului, iar prin inchirierea acestora turistilor, vor rezulta peste 1400 RON/an, suma utilizata pentru intretinerea traseelor ecoturistice si pentru reeditarea materialelor de informare si promovare a biodiversitatii si a ecoturismului.

In plus, echipa Mereu Verde isi propune editarea unei harti turistice a Parcului Natural Lunca Muresului, care sa contina traseele de ciclotursim marcate in cadrul proiectului. Resursele materiale vor proveni din inchirierea unor spatii de reclama in cadrul hartii tiparite.

Mai jos puteti urmari filmuletul de prezentare a proiectului Patrula ECO, realizat de echipa Mereu Verde a Colegiului National "Elena Ghiba Birta" din Arad.

Mai multe detalii despre proiect puteti gasi la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile