«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Scoala lui Andrei sprijina performanta sportiva

Postata in: Scoala lui Andrei
Data: 2014-01-24


Scoala cu clasele I-VIII "Jako Zsigmond" din satul Rosiori, judetul Bihor, aduce un proiect inovativ in programul de antreprenoriat Scoala lui Andrei, prin infiintarea intr-o sala de clasa dezafectata a unei sali de fitness/bodybuilding accesibila membrilor comunitatii, sala care va genera veniturile necesare construirii unui teren de sport foarte necesar elevilor scolii.

Proiectul "Mens sana in corpore sano" a beneficiat de expertiza consultantilor Institutului de Economie Sociala, care au fost alaturi de echipa Maine Harnice – Maini Dibace, oferindu-le suport in realizarea proiectului si a planului de afaceri, dar si in implementarea in bune conditii a activitatilor propuse.

La scoala din satul Rosiori invata 228 elevi, care sunt nevoiti sa participe la orele de educatie fizica si sport in conditii improprii – nu exista o sala de sport, iar pasunea care slujeste de teren de sport se transforma intr-o baie de namol la prima ploaie.

Programul Scoala lui Andrei le ofera astfel posibilitatea infiintarii salii de fitness/bodybuilding accesibila membrilor comunitatii, care va furniza veniturile necesare amenajarii unui teren multi-sport (minifotbal si handbal) betonat, pe care mai apoi doresc sa il acopere cu o constructie metalica usoara si sa-i transforme suprafata de joc din pamant, in beton si mai apoi în tartan.

Un garant al succesului acestei afaceri il consitutie faptul ca in comuna Rosiori exista o puternica miscare sportiva, dar fara o baza materiala adecvata. Elevii scolii au obtinut rezultate meritorii la sport – locurile I si II pe judet la handbal, plus cupe si distinctii la alte sporturi, si au nevoie de conditii mai bune pentru a face performanta. Proiectul "Mens sana in corpore sano" vine sa suplineasca aceasta lipsa si creaza conditii mai bune pentru performanta sportiva, dar si pentru un stil de viata sanatos pentru locuitorii comunei.

Profesorul coordonator al acestui proiect, domnul Gheorghe Onet, ne-a impartasit motivatia dumnealui de a se implica in acest program:

"O neasteptata oportunitate pentru realizarea unui vis, acela de a contribui la sustinerea sportului de masa ca mijloc de imbunatatire a calitatii vietii. Convingerea ca prin intermediul sportului se armonizeaza legatura intre trup si minte (corp si suflet), intre oameni, intre comunitati, eliminandu-se in acelasi timp barierele inter umane, etnice si lingvistice. Acestea leaga prietenii in adevaratul sens al cuvantului incepand de la nivelul micro pana la cel macro, dezvoltand valori ca disciplina, fair-play-ul, autocontrol si autodepasire. Nu in ultimul rand, oportunitatea de a realiza o sursa de autofinantare a scolii, nevoie prioritara in conditiile vremurilor contemporane."

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile