«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Targul de la sat - un mijloc de promovare al artizanatului autentic romanesc

Postata in: Oportunitati
Data: 2014-02-13

Targul de la sat reprezinta unul dintre beneficiile pe care Fundatia World Vision Romania, prin proiectele "Atelierul de mestesuguri", le aduce renasterii artei traditionale din mediul rural.

Targul de la sat este un catalog independent, finantat din fonduri europene, care prezinta celor pasionati de arta populara romaneasca obiecte lucrate manual de mesteri din Romania, beneficiari ai proiectelor "Atelierul de mestesuguri".

Asemeni oricarui targ, este un spatiu care aduce laolalta iubitorul de arta si artizanul. Asadar, sunt bineveniti atat mestesugarii dornici sa isi laude marfurile, cat si cei care pretuiesc traditia si vor sa o primeasca in casele lor.
 
Mesterii populari care doresc sa se promoveze, sunt rugati sa acceseze pagina de inscriere, iar cei care vor sa cumpere obiecte de artizanat, sa aleaga categoria preferata.

Deoarece website-ul reprezintă rezultatul a două proiecte derulate in doua regiuni ale tarii, inscrierea este permisa doar pentru mestesugarii care au domiciliul in mediul rural, judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Dolj, Olt, Gorj, Maramures, Mehedinti, Satu Mare, Salaj si Valcea.

In luna iulie 2013, la data inaugurarii catalogului Targul de la sat, proiectele "Atelierul de mestesuguri" reuneau peste 400 de iubitori ai artei populare, oameni de la tara care, prin participarea la proiecte, au dobandit calificare in tesatorie manuala si competente de antreprenori.

Pentru informatii complete despre oportunitatile oferite mesterilor populari, vizitati siiteul proiectului la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile